"Đorđevićev spisaj"
"Đorđevićev spisaj"

SPISAK ZA EVROBASKET: Novajlije su Lazić, Dobrić, Davidovac i Radanov!

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.17. | 09:51

Tu su i Marjanović, Jokić i Bjelica

Đorđevićev spisajČekanje je završeno - Aleksandar Đorđević bacio je karte na sto i otkrio s kojim štihovima će započeti misiju "Evrobasket 2017".

Na prvi pogled jasno je da se selektor Đorđević odlučio za oprobane snage i nosioce igre sa prethodnih velikih turnira. Takođe, na listu kandidata stavio je četvoricu novajlija! Svoje ulaznice za nacionalni tim uručene su tandemu Crvene zvezde Branko Lazić - Ognjen Dobrić, kao svojevrsne krune fantastične klupske sezone, ovekovečene sa tri velika pehara. Tu je i tandem iz FMP-a Aleksa Radanov - Dejan Davidovac.

Izabrane vesti

Baš kao što je MOZZART Sport i najavio, Boban Marjanović je dobio novu priliku da se dokaže u dresu nacionalnog tima i čeka ga dug put do ostvarenja cilja. Ono o čemu smo takođe pisali - Nikola Jokić se našao na spisku kandidata, ali je već sada gotovo izvesno da će Srbija na Evrobasket bez odličnog Somborca. Nemanja Bjelica je takođe uvršten među kandidatima za nacionalni tim, s tim što košarkaša Minesote sigurno nećemo gledati na Evropskom prvenstvu pošto se još oporavlja od operacije stopala odrađene krajem marta. Za ozbiljnije košarkaške izazove biće spreman tek pred početak NBA sezone. Aleksandar Saša Đorđević

Kao treći plejmejker u ovom trenutku viđen je novopečeni igrač Žalgirisa Vasilije Micić, čime je overio dobru godinu u turskom Tofašu. Iz srpskog prvenstva Đorđević je pozvao sedmoricu igrača, šestoricu iz Crvene zvezde (Jović, Lazić, Dobrić, Simonović, Gudurić, Kuzmić), te jednog iz Partizana (Birčevića).

Na spisku su i centar Olimpijakosa Nikola Milutinov i krilo Crvene zvezde Nemanja Dangubić. U odnosu na prošlogodišnju listu nema ni Radeta Zagorca, koji je gotovo dva meseca u Memfisu, gde se priprema za potpisivanje NBA ugovora. 

Pripreme nacionalnog tima počinju 20. jula, a dotad se očekuje i jedno skraćenje spiska. 

Ovo su igrači na koje računa Aleksandar Đorđević:

PLEJMEJKERI
Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Ognjen Jaramaz;

BEKOVI
Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Branko Lazić, Dejan Davidovac, Aleksa Radanov;

KRILA
Nikola Kalinić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Ognjen Dobrić, Nemanja Dangubić;

KRILNI CENTRI
Stefan Birčević, Milan Mačvan, Nemanja Bjelica;

CENTRI
Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić, Nikola Jokić, Vladimir Štimac, Boban Marjanović, Nikola Milutinov. 

PIŠE: Nikola Stojković (nikolaS_sN)

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksa RadanovAleksandar ĐorđevićBranko LazićDejan DavidovacOgnjen DobrićStevan Jelovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara