©MN Press
©MN Press

Srbija dobila još jednog predstavnika na NBA draftu: Posle Petruševa prijavio se i Dalibor Ilić

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.05.21. | 19:25

Talentovni košarkaš Igokee bi od naredne sezone mogao da pojača srpsku koloniju u NBA

Najkorisniji igrač, najbolji strelac i najbolji mladi igrač ABA lige Filip Petrušev nedavno se i zvanično prijavio za NBA draft 2021. godine. Njegovim stopama krenulo je i talentovano krilo Igokee Dalibor Ilić, potvrdio je Miško Ražnatović.

Sa samo 16 godina Ilić se priključio prvom timu Igokee. Jednu sezonu proveo je u dresu Mege, a u tekućoj je pokazao sav svoj potencijal. Izrastao je u jednog od bitnijih igrača ekipe Dragana Bajića, koja čeka majstoricu u polufinalu plej-ofa Jadranske lige, posle pobede u drugom meču nad Crvenom zvezdom.

Izabrane vesti

Momak koji je poneo i dres seniorske reprezentacije Srbije (debitovao 20. februara prošle godine u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo), u tekućoj sezoni je upisao 22 nastupa u regionalnoj ligi, u proseku je provodio 19,9 minuta na parketu i beležio 7,1 poena uz 4,5 skoka po meču. Proglašen je i za trećeg najperspektivnijeg igrača FIBA Lige šampiona, u tom takmičenju je ove sezone u proseku beležio 5,8 poena i 5,4 skokova.

On je drugi srpski košarkaš posle Petruševa koji se prijavio za draft, a četvrti iz ABA lige, kako će do NBA angažmana ovog leta pokušati da dođu i Malkom Kazalon i Karlo Matković iz Mege.

Podsetimo, minule sezone je Aleksej Pokuševski kao 17. pik završio u Oklahomi, a očekuje se da dres Tandera od narednog leta ponese i Vasilije Micić. Tako bi srpska kolonija u NBA od sezone 2021/22 mogla da bude jača za još tri košarkaša.




tagovi

NBA draftIgokeaDalibor Ilić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara