Sunca zovu Igora Kokoškova!

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.03.18. | 10:30

Da li ovog leta konačno dobijamo prvog srpskog trenera na klupi jedne od NBA franšiza?

Naš stručnjak koji već godinama živi i radi "sa druge strane velike bare", Igor Kokoškov mogao bi već ovog leta da preuzme klupu jednog od najpoznatijih NBA ligaša.

U pitanju su Finiks Sansi gde je sadašnji pomoćnik trenera Juta Džeza, Kvina Snajdera već radio i to od 2008. do 2013. godine, takođe kao asistent Teriju Porteru, Alvinu Džentriju i Lindziju Hanteru. Time bi postao prvo Srbin (ne računajući Grega Popovića) koji vodi neku od franšiza najjače košarkaške lige na svetu. Tokom boravka u najvećem gradu države Arizone stručnjak iz Banatskog Brestovca je služio kao neka vrsta "ofanzivnog koordinatora". Kolumnista Njujork Tajmsa, Mark Stajn smatra da je upravo Kokoškov na vrhu liste trenera koje uprava Sansa želi da vidi na mestu glavnog startega.

Izabrane vesti

Juta Džezeri trenutno igraju najbolje u ligi, a veliki udeo u tome ima upravo i Srbin koji je 2016. zbog bolesti Snajdera i vodio tim u pobedi nad Los Anđeles Lejkersima. Pored Sansa, Stajn tvrdi da je za usluge Kokoškova zainteresovano još nekoliko NBA timova. Srbina poštuju u SAD zbog izuzetne stručnosti i radne etike. Malo ko zna, ali on je minulog leta bukvalno vratio iz mrtvih Rikija Rubija preuzevši individulani rad sa Špancem nakon što je potpuno pao posle smrti majke.

Samo je pitanje vremena kada će čovek koji je letos doneo Sloveniji zlato na Evrobaksetu i to pošto je upravo Srbiju savladao u finalu, preuzeti neki NBA klub. Da li će to biti ovog leta ili će još morati da sačeka, ostaje da se vidi. Zanimljivo je da bi u u timu Sansa lako mogao da se nađe i Luka Dončić sa kojim je osvojio Evrobasket pošto se očekuje da Slovenac bude prvi pik na draftu, tako da bi mogao da završi u jednom od najslabijih timova ove sezone.

Foto: Action Images, Starsport


tagovi

Finiks SansIgor KokoškovLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara