""
""

Tomašević otkrio: Košarkaška reprezentacija domaćin u Nišu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.02.17. | 13:32

„Ovo je divan grad, tako da uživamo i posle utakmica“, poručio je jedan od čelnika Saveza

Možda ne donosi prohodnost u Evropu, možda nema nekadašnji sjaj, ali Kup je takmičenje koji svi grozničavo žele da osvoje u košarkaškoj Srbiji. Videli smo to i prvog dana takmičenja u Nišu, koji je najavio spektakularne borbe za vikend kada se bude odlučivalo o trofeju.

Niš je tradicionalno dobar domaćin, što je u razgovoru sa medijima istakao i potpredsednik KSS Dejan Tomašević.
„Kup je takmičenje koje jako znači košarkašima. I sam sam bio u prilici da igram Kup, doduše ne pod nazivom Radivoja Koraća, već Kup Jugoslavije i Srbije i Crne Gore... Znam koliko sam radostan bio kada sam ga osvojio prvi put. Verujem da se momci koji se ove godine bore za pehar isto tako osećaju“, poručio je Tomašević.

Izabrane vesti

Dok košarkaši vode bitke na parketu predstavnici Saveza imaju i druge obaveze.
„Što se nas iz Saveza tiče Kup je prilika da vidimo šta je to s čim raspolaže srpska košarka. Pre svega, nadamo se uvek da će se pojaviti neko novo ime, neki igrač koji će u nekim budućim godinama biti stub košarkaške reprezentacije“.

Niš je perfektan domaćin. I tome je govorio Dejan Tomašević.
„To je prilika da dođemo u jedan divan grad. Nisam više siguran da li više uživamo u utakmicama ili posle utakmica. Jedno veliko hvala svima u organizaciji koji su se potrudili oko svega i što se trude da kup bude ovakav kakav jeste. Siguran sam da je Kup Radivoja Koraća najbolje organizovan u celoj Evropi. Za grad Niš ovo je prilika da pokaže koliko je dobar domaćin, jer je pažnja cele nacije usmerena ka ovom takmičenju“

On je otkrio da će i pojedine buduće reprezentativne utakmice biti odigrane u Nišu.
„Nadam se da će za Evropsko prvenstvo za žene 2019. godine, koje se nadam da ćemo dobiti, jednu grupu organizovati u Nišu. Potrudićemo se i da, kada muška reprezentacija bude igrala kvalifikacije za Mundobasket 2018. godine, bar jednu utakmicu odigramo u Nišu“.

Podsetimo, košarkaška reprezentacija Srbije moraće da odigra kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, kao i sve ostale reprezentacije, osim šampiona. 

(Foto Star Sport)


tagovi

SrbijaKSSEvropaDejan Tomašević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara