Udario tuk na luk! Napad debelo podbacio, Mekadu najveći plus

Vreme čitanja: 4min | sre. 22.01.20. | 15:42

... uz poraz od dva poena razlike koji je svakako nadoknadiv

Udario tuk na luk! Udario je Partizan na sebi sličnog, na ekipu koja igra uz crno-bele najbolju odbranu u Evrokupu, pa zato rezultat 65:63 nikako ne iznenađuje. Partizan je osetio kako je igrati protiv snažne defanzive, osetio je kako je obično njegovim protivnicima i neće pamtiti po dobrome duel u Istanbulu. Na kraju je Zagorac mogao da donese crno-belima pobedu, ali se to nije dogodilo.

Nije mogao Partizan uopšte da razvije svoju igru, a u prvoj deonici je šutirao 0/7 za tri poena. Sa takvom igrom može da bude prezadovoljan što je uopšte dobio šansu da pobedi sinoć i što je poražen sa samo dva poena razlike što je svakako nadoknadivo u Beogradu.

Izabrane vesti

Da je Partizan dobio, praktično bi završio posao oko plasmana u četvrtfinale, ali ovako će mu biti imperativ pobede u Pioniru naredne sedmice kada Darušafaka stiže u Beograd. I zato je ova razlika pozitivna stvar. Ako Partizan dobije sa tri ili više razlike, imaće prednost boljeg međusobnog skora od ovog protivnika i samim tim prednost u rangiranju.

Najlošija stvar u igri Partizana sinoć bio je napad, to jest - šut. Crno-beli su gađali 7/28 za tri poena, što je 25%. Volden je imao 0/4, Zagorac 2/5, Jaramaz 1/5, Birčević 0/3, Tomas 0/2. Pejdž je gađao 2/5 kao najbolji šuter, a najbolji procenat je imao Gordić - 2/4.

Problem za crno-bele bio je i šut za dva poena - 13/31, što je 41,9% odsto. Može to mnogo bolje. Takođe, Partizan je imao sedam promašenih slobodnih bacanja u utakmici gde je poražen sa dva razlike.

Sve ovo navedeno moraće Partizan bolje da radi u revanšu u Beogradu ako želi trijumf protiv ekipe koja se pokazala kao vrlo snažna u defanzivi. Imaće tada crno-beli veliki vetar u leđa sa tribina i to može da im donese lakše poene u slučaju kontri posle dobre odbrane, ali bez trojki neće biti lako Trinkijerijevoj bandi da se izbori sa pravom bandom sa druge strane.

Slični su to stilovi, dve ekipe sa identičnim načinom igre.

Partizan je protiv Virtusa i protiv Trenta imao pravu ideju koga treba da čuva. U prvom slučaju to je bio Teodosić, u drugom je to bio Đentile. Darušafaka je takva ekipa u kojoj nema pravih lidera pa je i odbrani teško da se usredsredi na jednog igrača. Možda bi u globalu glavni cilj Partizanu u Beogradu 29. januara morao da bude kako da iskontroliše skok, da odbrani reket te da ubaci malo više šuteva za tri nego večeras.

Deluje da bi jedna takva utakmica uz uticaj Pionira mogla da bude dovoljna crno-belima da dođu do pobede kojom bi se dodatno približili prolasku u četvrtfinale.

Rekli smo da je napad bio najveći problem, da je odbrana bila na nivou, te da i skokovi, te koncentracija u šutu sa slobodnih bacanja mogu da donesu prevagu za sedam dana. Partizan je odigrao loš meč i zato je izgubio. Najbolja stvar je što ima vremena da popravi štetu i to vrlo brzo.

Između dve utakmice sa Darušafakom Partizan ima domaćinstvo Zadru, tu bi crno-beli mogli malo da odmore noseće igrače jer se ipak ne radi o protivniku iz samog vrha tabele, a onda da Darušafaku napadnu što odmorniji i spremniji. Možda se do tada oporavi i Redži Reding koji je propustio Trento, FMP i sinoćnji duel.

Ako Partizan želi da traži nešto pozitivno iz poraza, onda je to svakako partija Džejmsa Mekadua koji je već u trećoj utakmici pokazao da će biti pojačanje. Energijom je nosio celu ekipu u drugoj i trećoj deonici, udarao je blokade, odigrao na jako dobrom nivou.

Mekadu je na terenu proveo 19 minuta i 40 sekundi i za to vreme je dao 13 poena pa je uz Zagorca i Pejdža bio najefikasniji. Šutirao je za dva poena 4/5 i imao je 5/8 sa penala što je za njega solidan procenat. Ukupno je dodao dva skoka, imao je i dve ukradene lopte, kao i dve blokade i pet iznuđenih faulova.

Bez sumnje je pokazao da će biti pravi dodatak na poziciji centra i neko ko će Vilijamu Mozliju i Nikoli Jankoviću dosta pomoći ispod koša. Iako mu je ovo bio tek treći meč, već je pokazao da se uklopio. Trinkijeri je rekao da je njegov tim kao autobus i to onaj koji neće stajati kako bi se Mekadu ukrcao, ali Amerikanac je sinoć uspeo da pretekne taj autobus u mnogim parametrima.

Kakogod, Partizanu sada sledi Zadar, pa serija jako teških utakmica - Darušafaka kod kuće, pa Crvena zvezda i Virtus u gostima. Sada crno-beli moraju da budu na svom vrhuncu, a meč sa Darušafakom je donekle i pod imperativom pobede.

Taj meč je na programu za sedam dana...

FOTO: Star Sport, MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara