"Vil Hečer"
"Vil Hečer"

Velika pobeda Partizana! Veliko veče Vila Hečera

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.02.17. | 21:46

Tim Aleksandra Džikića u odličnoj poziciji pred revanš plej-ofa FIBA Lige šampiona

Vil Hečer

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Soluna)

Izabrane vesti

Rastali su se u ljubavi, ali sport odavno ne poznaje emocije. Profesioanalac kakav je Viljem Hečer ne krije da mu je PAOK bio i te kako važna stanica u karijeri, međutim, sad igra za Partizan i izgleda da ga vodi u narednu fazu FIBA Lige šampiona. Najviše zahvaljujući sjajnom američkom plejmejkeru beogradski crno-beli su slavili u Solunu 76:74 i tako napravili ogroman korak na plasmanu u narednu fazu, gde ih čeka Tenerife.

Hečer je bio ubedljivo najbolji košarkaš u ekipi Aleksandra Džikića. Vukao je Parni valjak pred 4.500 zbratimljenih navijača i sa čak 27 poena se postarao da srpski predstavnik ima i te kako dobru startnu poziciju pred revanš koji je 22. februara na programu u „Pioniru“. Podsećamo, igra se na razliku...

Hečer je pucao osam od 13 za dva, jedan od tri za tri (plus šest penala), kad god je trebalo, u kriznim trenucima, pogađao važne šuteve, odbijajao je napade grčkog tima i ispostavio se kao talisman nekoliko desetina Grobara, koji su na tribinama PAOK sport arene bodrili svoje miljenike, a ovi im posle onog u večitom derbiju podarili još jedan veliki trijumf

Osim njega, važnu ulogu u pobedi Partizana imali su mladi Vanja Marinković (deset poena, od toga sedam na startu meča i trojka pred kraj) i Stefan Birčević (deset poena, pet skokova).

Stefan Birčević

Partizan je zaistan odlično, uprkos kadrovskim problemima (bez Novice Veličkovića i Džamonta Gordona) i emotivnom trošenju u derbiju sa Crvenom zvezdom. Očigledno je Džikićevoj ekipi, barem u prvom delu meča prijalo to što je dva dana ranije doputovala u Solun. Odbrana beogradskih crno-belih je u dobrom delu prvog poluvremena delovala zaista dobro, uspela je da zaustavi udarne igle PAOK-a, Amerikance Sajberta i Mekfadena. I koliko je dobro delovao Partizan u odbrani, toliko je kvalitetno igrao i u napadu. Ponovo su Partizanovi košarkaši prilično dobro šutirali za tri poena, a posebno inspirisan bio je Hečer.

Iz takve igre gostujuća ekipa je prilično lako i komotno stigla do dvocifrene prednosti. Prvi put to se desilo već u završnici prve deonice (30:20 u osmom minutu), da bi najveći sudficit Partizana imao u vidu 13 poena (40:27), ali je se PAOK vratio u život.

Džikić i RatkovicaUpravo su se u trećoj deonici probudili pomenuti Amerikanci Sajbert i Mekfaden. Počeli su da pogađaju iz svih poozicija, da tope prednost, čak i da preokrenu rezultat (53:51 pred kraj te deonice). Činilo se da Džikićevoj ekipi sledi još jedan scenario u kojoj gubi dobijen meč, ali... Nije dao Vil Hečer. Mada, valja imati na umu činjenicu da je PAOK promašio čak 17 trojki i imao neverovatnih 19 izgubljenih lopti.

Partizan je te poklone oberučke prihvatao, šutirao iz igre vrlo dobrih 52,6 odsto, imao pet skokova više, pa je zahvaljujući već pomenutim Hečeru, Birčeviću i Marinkoviću vratio prednost, koju je mirnim izvođenjem slobodnih bacanja i poenima u polaganjem u poslednjem minutu overio Branislav Ratkovica.

------------------------------------------------------------

PAOK - PARTIZAN 74:76 (14:22, 18:18,24:13, 18:23)

Hala: PAOK Arena
Gledalaca: 4.500
Sudije: Visente Bulo (Španija), Mehdi Difala (Francuska) i Saverio Lancarini (Italija)

PAOK: Hrizikopulos 8, Konijaris 3, Colas 2, Margaritis 7, Mekfaden 20, Miljenović 5, Linijadakis -, Karamanolis -, Sibert 18, Papadopulos -, Peiners 7, Klenton 4.

PARTIZAN: Robinson 2, Ratkovica 10, Vrabac -, Marinković 10, Majstorović 0, Birčević 10, Koprivica 2, Andrić 8, Hečer 27, Pot -, Karahodžić 2, Luković 5.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SrbijaFK PartizanKK PartizanJadranska ligaFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara