""
""

Veliki povratak Bogdana “haubice” Bogdanovića! Fener pred Zvezdu u strašnom derbiju slomio Bešiktaš (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.01.17. | 20:31

Nova sjajna partija Vladimira Štimca, ali i tesna pobeda šampiona Turske pred gostovanje u Beogradu

Pravi derbi, sjajna utakmica i na kraju potvrda Fenerbahčeove moći u turskoj košarci. U dugo čekanom okršaju istanbulskih rivala tim Željka Obradovića je savladao Bešiktaš 79:76, naneo mu tek treći poraz u sezoni i opet se izjednačio sa Anadolu Efesom na prvom mestu na tabeli sa skorom od 12 pobeda i dva poraza. Bešiktaš ima pobedu manje i poraz više…

Izabrane vesti

Meč su obeležili srpski reprezentativci Bogdan Bogdanović i Vladimir Štimac, a na kraju se radovao Bogdan.

Bešiktaš je najprijatnije iznenađenje sezone, igra na evroligaškom nivou i Fener se vrlo brzo uverio u to. Posle izjednačene prve četvrtine u kojoj su se timovi smenjivali u vođstvu i niko nije imao veću prednost od četiri poena, Bešiktaš je zaigrao bolje od rivala i na poluvreme otišao sa šest poena prednosti - 45:39. Fener je u igri održavao Bogdan Bogdanović kojem je ovo bio tek drugi meč od povratka na parket posle povrede i pauze od dva meseca. Srpski šuter je za poluvreme ubacio 12 poena i bio najsvetlija tačka u igri Fenera.

 

Ipak, Bešiktaš je u trećoj četvrtini još više dodao gas i stigao do čak 12 razlike 56:44, posle čega je Željko Obradović morao da očita lekciju svojim izabranicima i probudi ih. Fener je stegao odrbanu i uoči poslednjih 10 minuta prišao na tri razlike. A onda kada je bilo najvažnije, proradio je šampionski karakter Fenerbahčea.

Datome je na početku poslednjeg kvartala pogodio trojku za 63:63. Potom trojka Nanelija za 66:63 i krenula je klackalica. Bešiktaš je vodio 70:68 kada je opet sevnuo hitac Bogdana Bogdanovića i trojka za vođstvo Fenera koje nisu ispuštali do kraja. Potom je Bogdan pogodio i dvojku za 74:70. Bešiktaš je izjednačio, ali je Bobi Dikson trojkom prelomio pitanje pobednika.

Bogdanović je sjajnom partijom obeležio povratak na teren i sa 19 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu Fenerbahčea. Naneli je imao 15, Dikson 11, a Datome 10 poena. Bešiktašu nije pomogla ni još jedan sjajna partija srpskog reprezentativca Vladimira Štimca koji je bio ubedljivo najbolji sa 18 poena i osam skokova. Pratio ga je Stroberi sa 15 poena.

Fenrbahčeu sada sledi gostovanje zahuktaloj Crvenoj zvezdi u Evroligi i pakao Pionira. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

FenerbahčeEvroligaBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara