Vujošević: Partizan ima objektivne šanse da se nađe u finalu Evrokupa

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.01.20. | 21:28

"Posmatram to što se dešava, to sastavljanje tima, od velikog broja američkih igrača. To normalno nije moja metodika i pristup sa čime sam oduševljen, ali normalno ja sam navijač Partizana i želim mu da napravi rezultat"

Utisak je da Partizan nije bolje stajao još od odlaska Duška Vujoševića iz kluba. Ni organizaciono ni rezultatski. Crno-beli dobro guraju i u ABA ligi i u Evrokupu, a čuveni trener se javio zvaničnom Jutjubu Partizana i izneo svoje viđenje crno-belih.

Kaže, prati dešavanja, a kaže da on ne bi bio to što jeste bez Partizana, ali ni da Partizan ne bi bio to što jeste da nije bilo Vujoševića.
"Normalno, košarka je moj život, ja sam ga proveo u Partizanu. I sa te veteranske pozicije, sada je to neke 42 godine kako se bavim ovim poslom, pratim to što se dešava. To je stvar koja pripada mojoj prošlosti. Bilo je i lepih trenutaka. Sigurno ne bih bio to što sam da nije bilo Partizana, ali ni Partizan ne bi bio to što jeste da nije bilo mene. Posmatram to što se dešava, to sastavljanje tima, od velikog broja američkih igrača. To normalno nije moja metodika i pristup sa čime sam oduševljen, ali normalno ja sam navijač Partizana i želim mu da napravi rezultat", rekao je Vujošević.

Izabrane vesti

Izneo je Vujošević i zadovoljstvo što Partizan opet puni Arenu, kao i da ima prilično dobre šanse u Evrokupu. Nije mu se svideo kriticizam navijača posle promašaja Radeta Zagorca u Istanbulu.
"Mislim da do sada u Evrokupu dobro gura. Da ima objektivne šanse da se nađe u finalu. Drago mi je što je Arena opet puna. Drago mi je što se čuje ista pesma. Ali mi nije drag metod da se dođe do toga da se više ne pevaju različite pesme. Da ne širimo priču. Volim što se obična publika vratila. Gledao sam utakmicu u Turskoj, Partizan se pokazao da igra odbranu, igrao je protiv ekipe koja igra dobru odbranu, a pogodila je neke šuteve. Iznenađen sam nekim reakcijama po sajtovima navijačkim, nekim zaprepašćenjem, da zbog promašenog šuta Zagorca, koji je preuzeo odgovornost, ne da bi se proslavio nego da njegov tim pobedi... Košarka se ne igra poslednjih 30 sekundi. Igra se i 39 minuta i 30 sekundi pre toga. Odlučuje se sve vreme. Publika je u moje vreme podržavala. Malo me čudi reakcija ljudi koji su uvek prepoznavali mlade igrače. Navijači Partizana nisu bili takvi. Ni kada sam ja bio na tribini ni kada sam vodio Partizan", kaže Vujošević.

Kako izgleda rad Vujoševića u Rumuniji u Klužu?
"Radio sam u raznim zemljama i sa klubovima različitog nivoa. Bez obzira, uvek su slični problemi. U ekipi imate zadovoljne, nezadovoljne, neutralne. Što se tiče rumunske košarke, nije jednostavno funkcionisati. Radim tu, radim kao da je Boston u pitanju. Nisu loša prolazna vremena", istakao je Vujošević.

Partizan 29. januara čeka Darušafaku i tu će se najviše lomiti kada su ova TOP 16 faza i grupa E u pitanju.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara