Dibalina majstorska presuda Interu: Niste dorasli da skinete Juventus sa trona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.03.20. | 22:33

Bjankoneri izbacili najvećeg rivala iz šampionske trke

Juventus još nije odbranio tron u Italiji, ali je večeras dokazao da ga ove sezone sa njega neće skinuti najveći rival Inter. U šampionskoj trci sa Bjankonerima ostaje Lacio koji ima bod manje, dok je Inter čak devet bodova iza. Uz meč manje, ali i lošiji međusobni skor posle dva izgubljena derbija u sezoni.

Juve je jesenas u Milanu slavio 2:1, a večeras je i bez prednosti navijača na domaćem terenu bio još ubedljiviji i slavio sa 2:0. Iako do kraja sezone ima još desetak utakmica i iako su nekad događali i veći preokreti, Inter je večeras suštinski ispao iz šampionske trke.

Izabrane vesti

U danu kada je virus korona posejao najpogubnije brojke po Italiji (6.387 zaraženih – 1.326 više nego juče) i odneo nova 133 života (ukupno 336), najveći derbi Italije je posle brojnih odlaganja odigran bez prisustva publike u Torinu. U sablasnoj atmosferi gde se čuo svaki glas i koja je sigurno uticala na igrače da odigraju prvo poluvreme ispod nivoa, bolje se snašao Juventus i golovima Remzija i Dibale presudio velikom rivalu koji je večeras pokazao da (još) nije šampionski materijal.

Domaći trener Mauricio Sari je iznenadio sa sastavom pošto je Pjanića i Dibalu ostavio na klupi, povukao Kvadrada na beka da bi počeo sa Daglasom Kostom i Iguainom u špicu uz Ronalda. Ispostavilo se da je bio u pravu. Na drugoj strani, Antonio Konte je prvi put u karijeri došao na Juventusov stadion kao protivnički trener i vraća se pokunjen. A biće i kritikovan. Što zbog odluke da Kristijana Eriksena opet ostavi na klupi, što zbog izdanja koje su prikazali njegovi igrači.

Ništa Inter večeras nije pokazao. Imao je dva bezopasna šuta u okvir gola, nijednu zicer priliku, a odbrana je lako kapitulirala u drugom poluvremenu. Ni povratak Samira Handanovića na gol nije pomogao Nerazurima da izbegnu poraz. Doduše, pomogao im je u prvom poluvremenu kada je Slovenac zaustavio šuteve De Lihta i Matuidija. A holandski štoper je imao još jedan solidan pokušaj koji je završio preko gola. Interova jedina šansa je bio šut Brozovića sa distance.

Taktička borba je nastavljena i u drugom poluvremenu. I dalje je Inter nešto čekao... Ali je dočekao gol u mreži Handanovića! Lopta se srećno odbila Remziju na šut, a potom od De Fraja promenila smer i završila u golu. Srećno, ali zasluženo.

Sari je uveo Dibalu umesto Daglasa Koste, Konte je ubacio Eriksena umesto Barele, a džokera je opet pogodio Sari. Posle desetak minuta na terenu, Dibala je izveo solo majstoriju! Čaroban prijem, brzina, kretanje, dupli pas i maestralna završnica spoljnom! Sve taj momak ima... I mnogo je opasniji i teži za čuvanje kada uđe sa klupe nego kada je starter u tandemu sa Ronaldom

Na 2:0, meč je bio rešen. Konteu nisu pomogle izmene, Inter opet nije uspeo da stvori šansu, Lautaro Martinez i Romelu Lukaku su bili neprimetniJuventus je rutinski rešio derbi u svoju korist, a Ronaldo je u finišu propustio dve dobre šanse da potpuno deklasira Nerazure. Juventus sada trči trku udvoje. Ako se ona uopšte i završi zbog bezbednosne situacije u zemlji. 

Nedelja
Parma – SPAL  0:1 (0:0)
/Petanja 70p/

Milan – Đenova 1:2 (0:2)
/Ibrahimović 77 - Pandev 7, Kasata 41/

Sampdorija – Verona 2:1 (0:1)
/Kvaljarela 77, 86 penal - Zakanji 32/

Udineze - Fiorentina 0:0

Juventus - Inter 2:0
/Remzi 55, Dibala 67/

Ponedeljak
18.30: (1,80) Sasuolo (3,60) Breša (4,60)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara