Željko Obradović i 40 klupskih trofeja!

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.06.18. | 21:57

Neverovatna kolekcija najtrofejnijeg stručnjaka Evrope

Da li ste uopšte sumnjali u Fenerbahče i mozak cele operacije - Željka Obradovića? Fenerbahče je i drugi put zaredom uspeo da odbrani tron u turskoj košarkaškoj ligi, pošto su u petoj utakmici finalne serije ubedljivo pregazili Tofaš i s mnogo stila završili sezonu - 94:64 (25:12, 20:14, 24:22, 25:16)!

Za najkorisnijeg igrača finalne serije izabran je Bredli Vanamejker koji je meč završio sa 11 poena. 

Izabrane vesti

Najefikasniji igrač u pobedničkim redovima bio je Ahmet Duveriolu sa 19 poena, čemu je dopisao i devet skokova! Dvocifreni učinak imao je još i Egehan Arna sa 10 poena. Interesantno, Željko Obradović je svim igračima u rosteru dao bar 11 minuta na parketu, a svako od njih imao je bar dva poena. Nikola Kalinić i Marko Gudurić nisu bili u protokolu. 

Željko Obradović je stigao do jubilarnog 40. klupskog trofeja u prebogatoj trenerskoj karijeri, a ne treba ni da podsećamo na sve one reprezentativne uspehe koje je imao sa Jugoslavijom svojevremeno! Legendarni Žoc je po završetku utakmice pozdravljen gromoglasnim aplauzima, a navijaču su mu skandirali ime u transu, verovatno želeći da mu jasno stave do znanja da je on njihov idol i da su uz njega i ekipu, u dobru i zlu.

Fenerbahče je utakmicom, kao i gotovo celom serijom, dominirao od prvog do poslednjeg minuta. Već u prvoj deonici bilo je jasno šta se sprema Tofašu, koji je tada zaostajao čak 13 poena (25:12), dok je na poluvremenu Fenerbahče imao plus od 19 koševa (45:26). Ostatak utakmice bio je klasična „rutina“ za branioca titule, koji je samo održavao razliku i na kraju razneo protivnika u paramparčad.

Tofaš je utakmicu odigrao bez najboljeg igrača Rajmara Morgana, dok je Pijerija Henri umalo stigao do tripl-dabla sa 17 poena, devet asistencija i sedam uhvaćenih lopti. Keni Kađi ubacio je 12 poena.

BSL - FINALE

Fenerbahče - Tofaš 94:64 /4-1 u seriji/
/Duveriolu 19 - Henri 17/

Foto: MN Press


tagovi

Fenerbahče BekoŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara