Žoc o svemu pomalo: Zvezdi, Guduri, Kalini, Bogdanu i Kingsima...

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.03.18. | 20:58

"Mlad tim, mlad trener, zvezdaši treba da budu ponosni"...

Najtrofejniji evropski stručnjak - Željko Obradović, nije se dugo zadržavao u svlačionici posle trijumfa nad Crvenom zvezdom. Očigledno zadovoljan viđenim nije imao mnogo toga da zamera igračima, pa se relativno brzo stavio na raspolaganje novinarima. Pitanja je bilo nekoliko. Za početak, komentar samog meča: 
"Važna utakmica za nas, želimo bolju poziciju pred top osam i plej-of. Zadovoljan sam igrom tima, bilo je i uspona i padova. Zvezda nije imala šanse pred ovu utakmicu, ali ovde nikad nije lako igrati. Čestitke Zvezdi za sve što je uradila ove sezone. Mlad tim, mlad trener, treba da budu ponosni".

Nikola Kalinić imao je lepu minutažu. Popularni Žoc prokomentarisao je i njegovu partiju...
"On izlazi iz povrede, nije igrao od juna prošle godine i turskog plej-ofa. Važan igrač za nas, njegova igračka inteligencija nam dosta pomaže. Kalina zna šta treba da radi da bi bio na nivou prošlogodišnjeg plej-ofa i F4. Očekujem da bude sve bolji i bolji". 

Izabrane vesti

Uz Kalinića, najviše su na terenu proveli Gudurić i Veseli. Pitanje je bilo da li je to bila namera, s obzirom da njih dvojica najbolje poznaju halu Pionir.
"Nisam razmišljao na taj način. Ali hteo sam njih trojicu na parketu što duže. Sa sličnom postavom smo počeli protiv Makaboija. Dikson tada nije ubacio ništa od onoga što je ubacio večeras. Ali on je hrabar igrač. Zna šta i kako treba da radi"

Obradović se osvrnuo i na Gudurićev razvoj pod njegovom komandom...
"Marko je dečko koji voli košarku, zna šta treba da radi da bi postao još bolji igrač. Individualni treninzi. Imao je zdravstvene probleme, sad se stabilizovao. Ima svoj cilji i na pravom je putu, pomoći ću mu koliko mogu. Ali sve u suštini zavisi od njega".

Bogdan Bogdanović u NBA?
"Čujemo se, u kontaktu smo. Doneo je odluku o odlasku tamo u pravo vreme. Iz utakmica koje sam gledao zaključio sam da je on daleko najbolji igrač u svom timu. da igra najpametnije. Ako ja uopšte mogu da komentarišem o tome... Bogdan treba više da igra, da još napreduje i da jednog dana bude na pavom ol-staru. To mu želim", zaključio je Željko Obradović.

Foto: MN Press


tagovi

Željko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara