"Vilijams i Nelson prošle godine u Areni"
"Vilijams i Nelson prošle godine u Areni"

ZVANIČNO: Markus Vilijams novi plejmejker Zvezde!

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.08.14. | 09:40

Odlični Amerikanac potpisao jednogodišnji ugovor sa crveno-belima

Vilijams i Nelson prošle godine u Areni

Markus Vilijams je novo pojačanje Crvene zvezde! Doskorašnji organizator igre Lokomotive Kubanj potpisao je jednogodišnji ugovor sa crveno-belima i predstavljaće ogromno pojačanje za ekipu Dejana Radonjića u narednoj sezoni, posebno u Evroligi.

Izabrane vesti

Vilijams (29, 191) je rođen u Los Anđelesu i sudirao je na Univerzitetu Jukon, nakon čega je četiri sezone igrao u NBA ligi, nastupajući sa Nju Džersi, Golden Stejt i Memfis. U najjačoj ligi sveta odigrao je 203 utakmice i prosečno beležio 5,6 poena i 2,8 asistencija po meču. U prvoj sezoni bio je učesnik Ol star utakmice najboljih rukija, a na kraju sezone izabran je i u drugi najbolji tim novajlija NBA lige.

Sa Unikahom i Lokomotivom je uspevao da se domogne TOP 16 faze Evrolige, a prošle sezone je prosečno beležio 7,3 poena i 3,8 asistencija po meču, što je svakako daleko ispod njegovih krajnjih dometa.

Da mu prija atmosfera u Beogradskoj areni, pokazao je na startu prošle sezone, kada je protiv Crvene zvezde postigao 23 poena i zabeležio sedam skokova i tri asistencije.

Vilijams je četvrto pojačanje Zvezde u ovom prelaznom roku, pošto su do sada mladu ekipu Dejana Radonjića pojačali Nikola Kalinić, Nemanja Dangubić i Maik Cirbes.

Američki plejmejker će se novoj ekipi pridružiti za nekoliko dana na Zlatiboru.

(FOTO: MN press)


tagovi

SrbijaMarkus VilijamsJadranska ligaEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara