Zverka Irving, Harden svojom glumom doveo Gobera do ludila, Juta razbila Hjuston i novi problemi za Kokoškova (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 07.12.18. | 08:35

Lilard i društvo rutinski dobili Finiks, francuski centar izgubio razum posle Bradonjinog flopinga i dobio isključenje posle samo tri minuta utakmice

Boston ponovo izgleda kao ozbiljan tim i takmac za gornji dom Istočne konferencije. Kelti su vratili pobednički duh u svlačionicu i četvrtom uzastopnom pobedom nastavili uspon ka vodećim timovima Istoka. Pod naletom Bostona ovog puta oružje je položio Njujork – 128:100.

Bostonov uspon krenuo je, zanimljivo, baš posle neočekivanog poraza upravo od Njujorka 21. novembra, kada su Seltiksi u jednom trenutku gubili i sa 26 poena. Od te utakmice, Boston je zabeležio trijumf u pet od ukupno šest utakmica.

Izabrane vesti

Sve je lakše kada je tu Kajri Irving. Jedan od najboljih plejmejkera današnjice ubeležio je 22 poena (9/15 iz igre) i tako stigao do svoje petnaeste utakmice sa 20+ koševa u sezoni, dok je trinaesti put najbolji strelac ekipe. Istina, ponovo je navijačima zastala knedla u grlu jer je Irving kraj utakmice dočekao s ledom na desnom ramenu. Ubrzo je otkriveno da povreda nije ozbiljnije prirode i da će se Irving normalno posvetiti daljim obavezama u klubu.

Njujork je ovog puta bio mnogo mekši orah za Boston, pošto je lako pukao. Niksi su poveli rezultatom 43:40 trojkom rukija Kevina Noksa devet i po minuta pre kraja prvog dela, ali je ubrzo Teri Rozir uzvratio istom merom i podstakao seriju 10:4 kojom je Boston stigao do vođstva koje više nije ispuštao. Do odlaska na odmor Boston je imao i 11 poena viška. Poslednji put kada su Niksi ozbiljno pripretili bilo je posle trojke Tima Hardaveja za 89:82, na nešto manje od četiri minuta pre kraja treće četvrtine, ali su Irving i Gordon Hejvord sa po jednim dalekometnim hicem ponovo stvorili ozbiljnu zalihu poena i vrlo brzo na semaforu je stajalo – 99:84. Bila je to tačka na ovu utakmicu.

U redovima Bostona istakao se Džajlen Braun s ovosezonskim rekordom od 21 poena, u prvoj utakmici pošto je zalečio povredu leđa. Al Horford je imao 19 poena i 12 skokova, dok je Džejson Tejtum ubacio 17 poena. Kod Niksa Tim Hardavej je postigao 22 poena.

Juta je na krilima Derika Fejvorsa i Džoa Inglsa razbila Hjuston sa 118:91. Fejvors je zabeležio dabl-dabl i imao je 24 poena i 10 skokova za samo 25 minuta, dok je australijski šuter ponovo dao značajan doprinos sa klupe i dopisao 18 poena (6/9 iz igre).

Juta je praktično celu utakmicu odigrala bez startnog centra i jednog od najboljih defanzivaca lige Rudija Gobera zbog isključenja posle samo tri minuta utakmice! Situacija je bila prilično jasna – Džejms Harden se poslužio svojim glumačkim sposobnostima, jer je u trenutku ostao da čuva Gobera. Francuz ga je zagradio laktom, ali se ovaj dobro namestio i pao kao pokošen, zbog čega je Gober zamenjen. Dok je izlazio sa terena izgubio je razum na trenutak i sočno opsovao sudije, posle čega mu je pokazan put ka tuševima...

Osim toga, Juta je od svog ponajboljeg igrača Donovana Mičela izvukla tek šest poena, ali to nije sprečilo tim iz Solt Lejk Sitija da raznese Hjuston. Gosti su u jednom trenutku gubili i sa čak 37 poena razlike, pa je konačni rezultat još i blaga kazna za Rakete...

Harden se zaustavio na samo 15 poena, uz očajne procente (5/16 iz igre), a takođe je ubeležio i sedam izgubljenih lopti. Kris Pol ga je ispratio sa još pet izgubljenih poseda i tek 12 poena. Isti broj koševa imao je i Klint Kapela, uz 10 skokova.

Hjuston sada ima skor 11-13, poražen je u šest od poslednjih osam mečeva i ima tek 1-5 na prethodnih šest gostovanja.

Demijan Lilard je skupio 25 poena i osam asistencija u Portlandovom trijumfu nad Finiksom rezultatom 108:86, uprkos tome što je presedeo celu poslednju četvrtinu. Portland je tako prekinuo seriju od tri poraza.

Odličnu rolu iz drugog plana imao je Džejk Lajmen koji je sa klupe ubacio rekord karijere s 24 poena (10/13 iz igre) i uhvatio još sedam lopti.

Srpski trener Igor Kokoškov ne prestaje da se suočava s brojnim problemima unutar tima. Osim toga što je ponovo u meč ušao bez Devina Bukera i Ti Džej Vorena, te što nema krštenog plejmejkera u rotaciji, Kokoškov je sada naišao i na otpor igrača. On je, naime, pokušao da Majkalu Bridžisu pojasni neke detalje vezane za igru, a ruki to nije želeo da sluša. Na sve to i Džamal Kroford je u jednom momentu izgubio živce i raspalio loptu iz sve snage, očigledno nezadovoljan stanjem u timu.

Kod Finiksa je na kraju najefikasniji bio Džoš Džekson sa 14 poena, sedam uhvaćenih lopti i po tri asistencije i ukradene lopte.

NBA – REZULTATI

Boston – Njujork 128:100
/Irving 22 – Hardavej 22/

Portland – Finiks 108:86
/Lilard 25 – Denijels 15/

Juta – Hjuston 118:91
/Fejvors 24 – Harden 15/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Kajri IrvingDemijan LilardDžejms HardenIgor Kokoškov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara