Zvezda gleda plejmejkera Igokee

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.12.19. | 17:20

Kako se nezvanično može čuti, Crvena zvezda zainteresovana za igrača koji je već sarađivao sa Draganom Šakotom

Pre samo nedelju dana trener Crvene zvezde Dragan Šakota ukazao je na problematiku funkcionisanja sa samo dva klasična plejmejkera i da je pojačanje na toj poziciji neophodno kako bi "imali više mogućnosti u rotaciji". Isto tako pojasnio je da Crvena zvezda neće ići glavom kroz zid i da će pojačanje doći samo pod uslovom da ono donese adekvatan kvalitet.  

Činjenica je da Crvena zvezda ove jeseni kuburi najviše na mestu organizatora igre i da je to zapravo jedan od razloga zašto branilac titule ima nešto sporiji početak sezone. Lorenzo Braun je podigao formu i igra sve bolje, pogotovo u Evroligi, dok njegov ritam na kontinentalnom nivou ne može da isprati Filip Čović, zbog čega su Bili Beron, Dejan Davidovac i Čarls Dženkins dosad imali povećanu minutažu kao sekundarnni plejmejkeri. Zbog toga se sportski sektor kluba dao u potragu za pojačanjem i čini se da je na pravom tragu. 

Izabrane vesti

Kako se može čuti, Crvena zvezda je zainteresovana za iskusnog plejmejkera Igokee Majkla Grina. Radi se o 34-godišnjem organizatoru igre koji je dobro poznat Draganu Šakoti s obzirom da su zajedno sarađivali u atinskom Aeku tokom sezone 2017/18. 

Grin je pod Šakotinim vođstvom izrastao u najkorisnijeg igrača završnog turnira FIBA Lige šampiona, kada je AEK i postao osvajač tog takmičenja. Grin je prošlu sezonu proveo u redovima Strazbura gde je na 14 utakmica u Ligi šampiona beležio prosečno 9,9 poena, 5,6 asistencija i 4,1 skok za 29,3 minuta na parketu.

U Igokeu je stigao po povratku Dragana Bajića na klupu kao igrač koji je trebalo da unese živost u tim. Sa Igosima ima potpisan ugovor do kraja sezone i ako ga Crvena zvezda zaista bude želela, moraće da plati obeštećenje. Grin je u Igokei odigrao pet utakmica i zasad beleži prosek od 11 poena, 5,4 asistencije, 3,2 skoka i 0,6 ukradenih lopti.

Interesovanje postoji, Grin jeste opcija, ali ništa nije definitivno. Vredi podsetiti da bi Crvena zvezda Grina za Jadransku ligu mogla da prijavi na polovini sezone, odnosno posle jedanaestog kola. Crveno-beli posle deset rundi ima skor 6-4. 

Foto: Igokea / Nikola Vuruna


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara