""
""

Zvezda u jurišu na prvo mesto, Partizan traži nadu za plej-of

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.01.18. | 10:26

Meč je na programu u 21 čas u hali Pionir

Kakav god bio položaj na tabeli, kakvi god bili uslovi, bez obzira kakve su forme i igrači u dva najveća srpska kluba - svaki večiti derbi je posebna priča. Ova rečenica je rečena mnogo puta, ali se isto toliko puta pokazala istinitom. Zato je ovo posebna utakmica, pravo blago koje imamo i koje se prati širom Evrope. Novo poglavlje je zakazano večeras od 21 čas u hali Pionir.

Biće to drugi obračun dva najveća srpska kluba ove sezone, a u prvom ovosezonskom duelu u novembru  prošle godine slavila je Crvena zvezda s 100:84.

Izabrane vesti

Pored težine koji nosi svaki derbi, sada će Zvezda i Partizan imati još o čemu da razmišljaju: Zvezda o borbi za prvo mesto gde se takmiči s ekipom Budućnosti, a Partizan o borbi sa Mornarom za četvrto mesto koje vodi u plej-of.

MOZZART KVOTE ZA VEČITI DERBI: 1 (1,17); X (20,00); 2 (5,50)

Posle jučerašnje pobede Mornara nad ekipom Budućnosti u crnogorskom derbiju stvari su se zakomplikovale: Crvena zvezda bi pobedom imala isti skor kao i Budućnost, ali bi Đetići bili prvi zbog boljeg međusobnog skora. Dakle, tim Dušana Alimpijevića mora da dobije ovaj derbi i sve naredne utakmice do kraja ligaškog dela i da se nada da će Budućnost kiksnuti još jednom - ako želi prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu.
"Derbi je uvek specifična utakmica pred koju zaista nije važno ko je u kakvoj formi. Međutim, naš cilj se zna, ABA liga je naš prioritet pa je ova utakmica za nas izuzetno važna. Partizan je promenio puno toga od našeg prvog susreta, trenera i igrački sastav, zamenili su strance. Oni se bore za plejof i sigurno će zbog toga biti dodatno motivisani. Imali smo dovoljno vremena za pripremu ove utakmice, da se osvežimo i trenerimo. Želimo da odigramo još jednu čvrstu i dobru utakmicu nalik onoj koju smo odigrali u petak protiv Olimpiakosa", istakao je kapiten Zvezde Branko Lazić.

Partizan sada kasni i ima dve pobede manje od Mornara, ali ima i utakmicu manje. Mornar ima i bolji međusobni skor tako da u ovom momentu crno-belima četvrto mesto deluje daleko, ali u ovakvoj ligi sve je moguće i sigurno je da će Nenad Čanak i njegovi igrači ići meč po meč.

Zvezda ovaj duel dočekuje posle skora od četiri pobede na poslednjih pet mečeva, dok je Partizan u naletu, ima tri vezane pobede i u usponu forme dolazi na noge Zvezdi koja će imati prednost domaćeg terena.

Mornar slomio Budućnost i obradovao Zvezdu! Partizan sve dalje od četvrtog mesta...

Nenad Čanak je uspeo u poslednje tri utamice da malo zategne odbranu koja  je ove sezone primala i oko 95 poena u proseku. Sada to bolje izgleda pa crno-beli temelje optimizam i na toj činjenici. Nedavno je iz tima otišao Patrik Miler, ali su zato došli Bondžo Si i Kvame Von. Posebno bi Si svojim fizikalijama mogao da bude interesantan, dok Von mora još da se uigrava i popravi šut s distance.
"Sledi derbi, meč koji je važan i za nas i za njih zbog konačnog plasmana u ABA ligi. Mi smo posle Cibone imali dosta vremena da se oporavimo i spremimo što bolje za Zvezdu. Moraćemo da budemo na mnogo višem nivou što se tiče zalaganja da bismo mogli da dođemo u položaj da slavimo pred njihovim navijačima", rekao je Vanja  Marinković.

Sa druge strane ovo je meč u kom će Zvezda računati na novopridošlog Alena Omića koji je podigao mnogo prašine u javnosti i podelio navijače Crvene zvezde. Zato na ovom duelu ne bi trebalo da bude onih najvatreninijih pristalica crveno-belih koji su najavili bojkot.

Zvezdi je bilo neophodno pojačanje na poziciji pet, tako da su crveno-beli u poslednjem momentu reagovali i doveli Omića koji bi sa svojih 216 centimetara visine mogao baš da pomogne u igri Zvezde u  reketu. To se videlo i u meču protiv Olimpijakosa u kom je postigao veoma važne poene u finišu utakmice.

Nećemo večeras gledati Džejmsa Feldina koji se još oporavlja od povrede, ali će Alimpijević moći da računa na Pera Antića koji će istrčati na parket za razliku od prethodnih nekoliko mečeva kada ga je mučila povreda.

Kod Partizana neće biti Obrada Tomića i Marka Čakarevića, a ne bi trebalo da na parket istrči ni Mihailo Andrić koji nije igrao protiv Cibone.

Na tri od poslednje četiri utakmice večitih rivala slavila je ekipa koja  igra kod kuće. Isti takav je i odnos u pobedama na strani Zvezde na poslednja četiri obračuna. Ukupan skor za 2017. godinu bio je 3:2 za Zvezdu koja je branilac trofeja u ABA ligi.

Sudije na ovom meču biče Siniša Herceg, Uroš Obrknežević i Ivan Stefanović.

UTAKMICE BUDUĆNOSTI DO KRAJA (4):

3. februar: Cedevita - Budućnost
11. februar: Budućnost - MZT
4. mart: Partizan - Budućnost
10. mart: Budućnost - FMP

UTAKMICE CRVENE ZVEZDE DO KRAJA (5):

29. januar: Crvena zvezda - Partizan
5. februar: FMP - Crvena zvezda
12. februar: Crvena zvezda - Zadar
5. mart: Igokea - Crvena zvezda
12. mart: Crvena zvezda - Cibona

UTAKMICE PARTIZANA DO KRAJA (5):

29. januar: Crvena zvezda - Partizan
4. februar: Partizan - Mega Leks
10. februar: Olimpija - Partizan
4. mart: Partizan - Budućnost
10. mart: Cedevita - Partizan

UTAKMICE MORNARA DO KRAJA (4):

4. februar: Igokea - Mornar
10. februar: Mornar - Cedevita
4. mart: Cibona - Mornar
11. mart: Mornar - MZT

ABA LIGA - 18. KOLO

Subota

Olimpija - Cedevita 65:64
/Horvat, Morgan 12 - Musa 24/

Nedelja

Mornar - Budućnost 87:81
/Vranješ 19 - Gordić 22/

Cibona - FMP 84:85*
/Žorić 31 - Čović 18/

Ponedeljak
18.00: (1,45) Igokea (15,00) Zadar (3,05)

21.00: (1,17) Crvena zvezda (20,0) Partizan (5,50)

Utorak
20.00: Mega Bemaks - MZT 

* Kvote su podložne promenama


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaJadranska ligaFK Partizansportsko klađenjeSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara