{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
"Shvatili smo da nemamo čega da se bojimo, da samo treba da igramo kako najbolje znamo i da ako izgubimo od Bajerna to neće biti ništa strašno. To se pokazalo kao pravi pristup", rekao je štoper BATE Borisova
Marko Simić: Pokazali smo da nije sve u parama
""

Dobar rad i vera u sebe obično su pravi recept za uspeh na svakom polju, a da se isti može primeniti i na fudbalski teren pokazao je beloruski BATE Borisov koji je u prva dva kola Lige šampiona savladao Lil (kao gost) i Bajern (na svom terenu) sa po 3:1.

Kako to u praksi izgleda za čitaoce MOZZART Sporta objasnio je srpski štoper Marko Simić, koji već dve sezone nosi dres ovog kluba.
"Za BATE je ovo već treći nastup u Ligi šampiona, ali mislim da je ono iskustvo iz prošle sezone, kada smo igrali protiv Barselone i Milana bilo presudno pred mečeve sa Lilom i Bajernom. Shvatili smo da nemamo čega da se bojimo, da samo treba da igramo kako najbolje znamo i da ako izgubimo od Bajerna to neće biti ništa strašno. To se pokazalo kao pravi pristup".

Kako je moguće da tim sa nevelikim budžetom i malim brojem stranaca napravi takvu senzaciju?
"Nemam pojma, dobro smo se spremili za obe utakmice. Imamo dobrog mladog trenera, koji odlično radi sa igračima. Ekipa je takođe prilično mlada, imamo dosta talentovanih domaćih igrača. Što se budžeta tiče, ne znam tačno koliki je, ali čini mi se da je manji od onog koji imaju Crvena zvezda ili Partizan. Od stranaca, protiv Bajerna sam u ekipi bio samo ja, a Brazilac Majkon je dobio beloruski pasoš pa će igrati kao domaći fudbaler".

Dakle, uz dobar rad čak ni skroman budžet nije prepreka za plasman u Ligu šampiona.
"Mislim da smo mi pokazali da nije sve u parama. Neki klub može da dovede velika imena, ali ako se ona ne uklope u ekipu na pravi način, džaba sve to. Daleko važniji su dobra „hemija“, pozitivna atmosfera i vera u sebe, čega smo mi imali u velikim količinama".

Da li su porasle ambicije kluba i očekivanja navijača?
"Verovatno jesu, ali mi treba da idemo korak po korak, od utakmice do utakmice, pa šta na kraju bude. Cilj nam je svaki naredni meč i na to treba da se fokusiramo".

Verovatno se ne kajete zbog toga što ste izabrali Belorusiju.
"Naravno da se ne kajem. U početku mi jeste bilo teško jer nisam znao jezik, ali naučio sam ga i sada samo mogu da budem zadovoljan svojim izborom", završio je 25-godišnji bivši igrač Bežanije i Jagodine.

Piše: Vedrana Nikolić

(FOTO: Action images)

Najnovije vesti


×