{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Bivši igrač Crvene zvezde zabeležio 14 poena i čak 19 skokova u tesnoj pobedi nad Fincima - 72:70
Antić odveo Makedonce u Viljnus
""

UKRATKO: Makedonija je dan posle istorijske pobede nad Grčkom morala da prolije mnogo više znoja ta trijumf nad neugodnim Fincima, otpor Skandinavaca slomila je tek u samom finišu - 72:70. Četa Marina Dokuzovskog tako je i matematički obezbedila plasman u drugu rundu, a ima dobre šanse da za Viljnus ponese čak četiri bode jer je prethodno pobedila Hrvatsku i Grčku, ekipa koje imaju najveće šanse da se domognu nastavka Evropskog prvenstva. Bivši igrač Crvene zvezde Pero Antić protiv Finaca je pružio fenomenalnu igru, napravio je ogroman posao na oba kraja terena i upisao 14 poena i čak 19 skokova. Bo Mekejleb je bio najefikasniji sa 18 poena (šut 16-5), dok je Vojdan Stojanovski postigao 16 za Makedoniju. Kod Finaca koji su dobar deo utakmice bili u vođstvu istakli su se Koivisto i Koponen sa po 11 poena. 

ZANIMLJIVOSTI: Makedonija je izborila plasman na Evrobasket kroz kvalifikacije, pošto je bila druga u grupi, iza Velike Britanije, a ispred Ukrajine i BiH, dve selekcije koje su u Litvaniju došle posle odluke FIBA da proširi spisak učesnika sa 16 na 24. Košarkaši iz bivše jugoslovenske republike u Litvaniji su se prvi put u istoriji domogli druge runde takmičenja. Finci su imali šansu da u dva dana upišu dve prve pobede na evropskim prvenstvima, do njihovog trijumfa nad Bosnom dan ranije čekalo se 18 godina na pobedu skandinavske ekipe na EP.

IZJAVE: "Ovo je velika stvar za našu zemlju, hvala navijačima koji su naš šesti igrač. Sada ćemo pokušati da napravimo još veći podvig i da pobedom nad Bosnom u poslednjem kolu stignemo do prvog mesta u grupi", Pero Antić (Makedonija). "Makedonija je ekipa koja odlično koristi svoje vrline i još bolje krije mane. Na tome im čestitam, zasluženo idu dalje", selektor Finske Henrik Detman.

(FOTO: fibaeurope.com

Najnovije vesti


×