Bivši klub Kamela Zaima i Mohameda Zabije je fiks dana
Nema nade za "Jugoslovene"
""

Znamo, danas su u centru pažnje večiti rivali i njihove borbe za proleće u Evropi, odnosno prvo mesto u grupi, ali imajte na umu da se lopta kotrlja i na nekim drugim kontinentima. Ukoliko tražite dobar fiks za lep početak dana, čini se da nema bolje zemlje od Tunisa, gde se u odloženom meču 13. kola pobeda Esperansa ne dovodi u pitanje.

14.00: (10,00) Karuan (4,00) Esperans (1,37)

Domaćin Keruan je bez šanse. U ovom veku nije ostvario pobedu protiv Esperansa, a sama činjenica da gosti napadaju 28. pehar domaćeg šampiona (brane titulu), te da se domaćin bori za opstanak dovoljno govori o konstelaciji snaga pred ovaj susret. Pritom, Esperans je neporažen na 21 prethodnoj prvenstvenoj utakmici, na poslednjih pet nije primio gol, a sa skoro dva postignuta gola u proseku zauzima vodeće mesto po efikasnosti. Keruan pak ima najimpotentniji napad jer prosečno jedva postiže pola gola po meču. Esperans ima najtvrđu odbranu u ligi. Po utakmici vadi loptu iz mreže svega 0,3 puta. Impresivno. Ni jedni ni drugi nisu preterani ljubitelji igre na gol više.

Zanimljivo, treneri jugoslovenske nacionalnosti čak devet puta su sedeli klupi Keruana, dok je Esperans, inače bivši klub nekadašnjih fudbalera Partizana Kamela Zaima i Mohameda Zabije (prošle sezone nije postigao nijedan gol u ligi), samo jednom angažovao nekog stručnjaka sa ovih prostora i to Andona Dončevskog

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama
 
(FOTO: Shutterstock)

Najnovije vesti×