Bitka za plej-of

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.12.18. | 12:05

Sijetl i Minesota u direktnom dvoboju bore se za mesto u “vajl kard” vikendu. Domaćin ima četiri uzastopne pobede protiv ekipe iz Mineapolisa

Dramatičan 14. vikend NFL šampionata zatvaraju Sijetl i Minesota na Senčeri Link fildu. Da se regularni deo sezone sad završio oba tima bi igrala u prvoj nokaut fazi plej-ofa, takozvanom “vajl kard” vikendu. Pobednik ovog duela stigao bi na korak do doigravanja. Pogotovo su domaći Sihoksi u odličnoj situaciji jer imaju dobar raspored do kraja. Ne mogu da jure prvo mesto u svojoj diviziji, zapad NFC-a koje su već osigurali Los Anđeles Remsi.

Minesota ceo šampionat igra toplo-hladno, ali je i dalje u igri, čak i za prvo mesto na severu NFC-a gde je lider Čikago. Preplaćeni kvoterbek Vikinga Kirk Kazins nikako da odigra nekoliko mečeva u kontinuitetu. Prošle nedelje je Minesota ubedljivo poražena od Nju Inglanda sa 24:10. U napadu škripi trčanje. Delvik Kuk se tek oporavio od teške operacije kolena. Risiver gostiju Stefon Diks nekoliko nedelje vuče povredu pa nije sto odsto spreman. Jedini u napadu koji blista je Adam Tilen.

Izabrane vesti

Domaćini su pre početka sezone ostali bez nekoliko velikih zvezda, ali je iskusni trenerski lisac Pit Kerol opet napravio zavidnu defanzivu koju predvodi jedan od najboljih lajnbekera lige Bobi Vagner. U napadu, Rasel Vilson ima bolji zaštitu nego prošle sezone, a omaleni kvoterbek igra možda i šampionat karijere iako je pre pet godina vodio Sijetl do titule u Superboulu.

Najbolji risiver Sijetla Dak Boldvin je pod znakom pitanja za ovaj duel zbog povrede. Sihoksi su poznati da mnogo trče, a ove sezone nemaju prvog raning bek već kombinuju nekoliko njih. Faktor publike nije zanemarljiv jer se zna da je popularno “Gnezdo” uvek vruć teren za gostujuće ekipe.

Tradicija je na strani Sijetla. Ako ne računama pripremne mečeve, Sijetl ima četiri trijumfa u nizu protiv tima iz Mineapolisa. Poslednji put ova dva tima su se sastala pre tri godine u “vajl kard vikendu”, kada je Sijetl slavio 10:9, a meč je ostao u sećanju po neverovatnom promašaju Blera Volša sa samo 29 jardi. Očekuje se neizvestan duel ekipa približnih kvaliteta, ali zbog domaćeg terena malu prednost dajemo Sijetlu.

NFL – 14. VIKEND

Petak

Tenesi – Džeksonvil 30:9

Nedelja

Bafalo – Njujork Džets 23:27
Klivlend – Karolina 26:20
Grin Bej – Atlanta 34:20
Hjuston – Indijanapolis 21:24
Kanzas – Balitmor 27:24 *
Majami – Nju Ingland 34:33
Tampa Bej – Nju Orleans 14:28
Vašington – Njujork Džajants 16:40
Los Anđeles Čardžers – Sinsinati 26:21
San Francisko – Denver 20:14
Arizona – Detroit 3:17
Ouklend – Pitsburg 24:21
Dalas – Filadelfija 29:23 *

Ponedeljak

Čikago – Los Anđeles Rems 15:6

Utorak

02.15: (1,60) Sijetl (14,00) Minesota (2,55)

* posle produžetka

Foto: Reuters


tagovi

NFL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara