Dobija li Evropa novog šampiona?

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.12.18. | 09:16

Norveška ima samo teoretske šanse da se dokopa polufinala i ostane u ugri za odbranu krune na EP u Francuskoj

Pre početka Evropskog prvenstva u Francuskoj malo ko je očekivao da Norvežanke, šampionke Starog kontinenta, nećemo da gledamo u završnici u pariskom Bersiju. Skandinavke samo teorija drži u igri za polufinale posle poraza od Nemačke i Rumunije u prvoj rundi i sada imaju imperativ pobede protiv Holandije. Ali, put do slavlja neće biti nimalo lak za izabranice selektora Torira Hergeirsona. Holanđanke igraju fantastično, jedine su bez poraza na šampionatu.

Tradicija nikako ne ide u prilog Lalama, koje poslednjih osam godina nikada nisu pobedile Norvešku. Šampionke Evrope vode 9:0 u pobedama. Prošle godine na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj u polufinalu Norvežanke su razbile Holandiju 32:23. Kad, ako ne sad? Čini se da je pravi trenutak da rukometašice iz zemlje klompi i vetrenjača pobede najdominantniju svetsku selekciju u ovom veku.

Izabrane vesti

Odustvo nekoliko igračica zbog povreda očigledno je uticalo na vladarke Evrope da igraju slabije od očekivanog. Tračak nade bila je pobeda protiv Mađarske od čak 13 golova razlike. Prvi strelac Norveške je neuništiva veteranka, pivot Hajdi Loke sa 19 golova. Lale se ne ne ističu individualnim učinkom, a bronzane sa prošlog SP odlikuje odlična odbrana. Prva zvezda je Nike Grot, rukometašica Đera, šampiona Evrope.

Rumunija je razbila Norvešku, ali je na startu druge runde ubedljivo poražene od Holandije. Zaustavljena je bila Kristina Neagu. Rumunke i pored tog neuspeha, prvog na EP u Francuskoj, i dalje sve drže u svojim rukama. Pobede u naredna dva kola vode u polufinale i borbu za medalje. Španije je na začelju Grupe 2, bez šansi za visok plasman, pa bi Rumunke trebalo lagano da stignu do trijumfa.

Osim Neagu, odlična na ovom šampionatu je Julija Eliza Buceši, drugi strelac šampionata sa 32 gola. Takođe, po broju uspešnih odbrana na prvom mestu je Julija Dumanska sa procentom od 38 odsto. Špankinje predvodi Dolores Martin sa 20 pogodaka.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:00 7760 EPW Spain W - Romania W h 2 (+3.5) 1,85
Uto 21:00 7761 EPW Netherlands W - Norway W h 1 (+2.5) 1,95
Ukupna kvota3,61

EP ZA RUKOMETAŠICE (FRANCUSKA) – DRUGA FAZA, 2. KOLO

GRUPA 1 (NANT)

Nedelja
Švedska – Francuska 21:21

Ponedeljak
Danska – Rusija 21:32
Srbija – Crna Gora 27:28

GRUPA 2 (NANSI)

Nedelja
Mađarska – Nemačka 26:25

Utorak
18.00: (4,90) Španija (10,0) Rumunija (1,25)
21.00: (4,00) Holandija (8,50) Norveška (1,35)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

EP za rukometašice 2018sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara