""
""

F1 džek pot: Ferari je zgrnuo 100.000.000 dolara!

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.03.17. | 09:32

Dok se Berni Eklston ljuti što ga novi vlasnici “brišu iz istorije”, Skuderija se masno oparila novcem s kojim bi “sirotinja”, odnosno Manor preživeo

Ko ima, daje mu se još! Ta krilatica bi se mogla primeniti na Ferari Skuderiju koja se bahato oparila zgrnuvši 100.000.000 dolara na staru slavu! Da li je to fer, postavlja se pitanje?

Svakako da nije, kao što stoji kao tvrđava čvrsta teza da bi sa mnogo manje novca Manor preživeo. Rekosmo već, da nije stvar u preživljavanju “F1 sirotinje”. To misli i Berni Eklston, stari lisac koji se još uvek mota oko padoka iako je rasprodao imperiju, pa sada u svojstvu počasnog kralja najbržeg sporta ima tu i tamo po neko diskreciono pravo, ili ga možda i nema?
“Ja tu ne mogu ništa… Novi vlasnici čak zabranjuju svom osoblju da me uzima u obzir. Oni hoće da me izbrišu iz istorije, iz knjiga o Formuli 1”, rekao je Berni Eklston koji smatra da bi možda trebalo po inerciji da nastavi da gazduje u starom domu. Njegov stav o raspodeli novca zato možda i nije presudan, ali se svakako uzima u obztir. Šta stari gazda misli o Ferarijevom džekpotu?

Izabrane vesti

“Neko mi pre neki dan reče da smo od početka Formule 1 imali više od 70 timova! Nisam mogao da poverujem, jer to je mnogo… Ali sigurno je istina, jer verujem osobi koja mi je to rekla. Ako se neko naljuti Ferari, može da napusti Formulu 1. Verovatno da će Mercedes osvojiti još nekoliko titula, a onda će reći da su uradili šta su hteli i da odlaze”, rekao je Berni Eklston, a mi navodimo da se ne tako davno pričalo o nekoj vrsti oduzimanja godišnjeg bonusa Ferari Skuderiji.

Kako se desilo u međuvremenu da novi vlasnici promene priču? Pa verovatno da je standardno jak italijanski lobi prelomio stvar. Prvobitno je bila zamišljena neka vrsta F1 uravnilovke, naravno da bi se povratila konkurentnost timova. Naravno, od svega toga nije bilo ništa, pa su obećanja novih vlasnika ostala mrtva reč, da ne kažemo mrtvo slovo jer takva ideja je samo kružila po boksovima, ali niko nije hteo ništa zvanično da je stavi na papir.

(Foto: Action Images)


tagovi

sport i novacMercedes AMG PetronasManorFormula 1FerariBerni Eklston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara