Dragana Cvijić
Dragana Cvijić

F4: Vardarov poslednji tango, stop za Kristinu Neagu

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.05.18. | 10:38

Skopski tim se raspada na kraju sezone jer je vlasnik vicešampiona Evrope Sergej Samsonenko odlučio da naredne sezone igra samo sa domaćim rukometašicama. Tri Srpkinje – Dragana Cvijić, Andrea Lekić i Marija Petrović jure krunu sa crveno-crnima. Sjajna Rumunka glavni adut Bukurešta protiv branioca krune Đera

Četiri tima približnih kvaliteta boriće se ovog vikenda u Budimpešti za titulu najbolje ekipe Evrope. Đer brani krunu, Bukurešt je bio prvak pre dve sezone, Vardar je aktuelni vicešampion Starog kontineta, dok je ruski Rostov Don debitant na završnom turniru Lige šampiona za rukometašice.

Posebno zanimljiva situacije je sa Vardarom. Skopski klub je napravio bum pre nekoliko godina kada ga je preuzeo bogati Sergej Samsonenko, ali je Rus odlučio da naredne sezone "zavrne slavinu" i da igra samo sa domaćim igračicama. Za vicešampiona Evrope igraju tri Srpkinje – Dragana Cvijić, Andrea Lekić i Marija Petrović.

Izabrane vesti

Svesni su u redovima makedonskog tima da je ovo poslednja šansa da se ponovi uspeh rukometaša od prošle godine i da se u Skoplje donese šampionski pehar najbolje ekipe Starog kontinenta.
"Ovo je poslednja šansa za Vardar i nemamo drugi izbor nego napad na titulu. Imamo odličnu sezonu, ali to moramo da potvrdimo u naredna 24 sata. Sigurna sam da možemo da osvojimo pehar. Nestrpljivo čekam duel sa Rostovom", rekla je Andrea Lekić, srednji bek Vardara, koja se naredne sezone sa saigračicom Draganom Cvijić seli u Bukurešt.

U dosadašnejm toku sezone, Lekićeva je postigla 56 golova, a Cvijićeva 54, dok je Petrovićeva samo četiri puta zatresla mrežu. Prvi strelac tima je Hrvatica Andrea Penezić sa 82 pogotka.

Međutim, put za Skopljanke do finala vodi protiv sjajnog ruskog Rostova, koji poslednjih godina ulaže velika finansijska sredstva. Uz ruske reprezentativke, nosioci igre su Crnogorka Katarina Bulatović, Brazilke De Oliveira i Rodrigez, Špankinja Kabral i Francuskinja Dembele. Prvi strelac ekipe u Ligi šampiona je desni bek Ana Vjakireva sa 63 gola.

Na papiru je Vardar blagi favorit, ali Rostov u svojim redovima ima prekaljane rukometašice koje su osvajale najveće trofeje i u klupskom i u reprezentativnim takmičenjima.

I u prvom polufinalnom paru očekuje se neiezvestan duel. Đer brani krunu od prošle sezone kada je u finalu pao Vardar posle drame – 31:30. Mađarski tim imaće vetar u leđa u vidu podrške 10.000 gledalaca u Budimpešti. Ekipa španskog stručnjaka Ambrosa Martina pojedinačno ima najkvalitetniji tim i ima ulogu favorita na završnom turniru Lige šampiona.

Moćni mađarski tim godinama sponzoriše nemački automobilski gigant Audi, pa novac nije problem. Perjanice ekipe su iskusne domaće igračice Anita Gerbic, Žužana Tomori, Brazilka Eduarda Amorim, sjajne Holanđanke Kornelija Grot i Ivet Broh, kao i Skandinavke Nora Mork, Stine Oftedal, Ane Hansen, dok je na golu iskusna Kari Grimsbo.

Tokom sezone šampion Evrope je imao mnogo problema sa povredama. Mork, Tomori i Knedlikova odsustvovale su dugo sa terena što najviše plaši trenera Ambrosa Martina.
"Posle teškog prvog dela sezone i povreda, sada smo kompletni i orni za završni turnir. Moram da kažem da nismo u najboljoj formi, ali nećemo da plačemo", rekao je trofejni Španac, koji posle šest godina odlazi sa kormila Đera i prelazi u ruski Rostov.

Najveća pretnja po branioca krune biće najbolja rukometašice sveta i prvi strelac Lige šampiona Kristina Neagu, koja je čak 101 put zatresla mrežu ove sezone.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 15:15 7501 LŠWPF CSM Bukurest W - Gyor W ki 2 1,85
Sub 18:00 7502 LŠWPF Rostov W - Vardar W h 1 (+0.5) 1,72
Ukupna kvota3,18

POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA (Ž) – BUDIMPEŠTA

Subota
15.15: (2,30) Bukurešt (8,00) Đer (1,85)
18.00: (2,15) Rostov (8,00) Vardar (1,95)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

sportsko klađenjeDragana CvijićAndrea LekićSergej SamsonenkoRK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara