""
""

Fenomenalna vest za Srbiju: Marko Huk hoće da boksuje pod srpskom trobojkom na Olimpijskim igrama!

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.03.16. | 09:37

Jedan od najboljih boksera današnjice, velika zvezda u Nemačkoj i rođeni Sjeničanin želi da brani boje Srbije u Rio de Žaneiru

Srbija dobija spektakularno pojačanje za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru narednog leta! Veliku želju da se takmiči pod srpskom zastavom u Brazilu iskazao je Marko Huk. Jedan od najboljih boksera današnjice, velika zvezda u Nemačkoj i svetski šampion u poluteškoj kategoriji u verziji IBO želi da bude član srpske delegacije u Riju.

Izabrane vesti

U ekskluzivnom intervjuu za list Alo, Huk je otkrio planove kako sa nestrpljenjem čeka da se bori na Igrama pod zastavom Srbije. Jedna od najvećih bokserksih zvezda današnjice i čovek koji je među najpopularnijim sportistma u Nemačkoj je rođen u Srbiji. Kao Mumaer Hukić u Sjenici iz koje se sa osam godina preselio u Nemačku i tamo postao miljenik tamošnje sportske javnosti.

U Nemačkoj je izgradio ime, ali poseduje i srpski pasoš čime je stekao prvi uslov da boksuje za Srbiju. Drugi uslov je najavljena izmena pravila. Nedavno je kao bomba odjeknula vest da bi profesionalcima trebalo da bude dozvoljeno da boksuju na Igrama čime je i Huk stekao pravo da se bori kao predstavnik Srbije.
“Čim sam saznao da postoji mogućnost da se kao profesionalac nađen na Olimpijskim igrama, stupio sam u kontakt sa Bokserskim savezom Srbije i saopštio im svoju želju. Posle svega, svi su izgledi da će mi se san ostvariti i da ću u Riju pod zastavom Srbije uzeti zlatnu medalju. Nema šta ako sam već najbolji u konkurenciji profesionalaca, ne vidim ko bi me zaustavio na putu ka olimpijskom zlatu. Čak i da mi se u ringu suprostave dvojica profesionalaca - poješću ih obojicu. Olimpijske igre su mi san, ne držim se olimpijske devize da je važno učesatvovati. Meni je uvek važno da pobeđujem”, otkrio je Huk u razgovoru za Alo.

Normalno je da će većina koja ne prati boks odmah postaviti pitanje zašto Marko Huk ne boksuje za Nemačku kada je već tolika zvezda tamo.
“Za ovu mogućnost sam saznao pre nekoliko dana, a Nemačka je već delegirala svog takmičara za Olimpijske igre. Koji je prošao sve kvalifikacije. Reč je o Davidu Grafu, sjajnom momku, ali imajte u vidu da je to moj sparing partner koji protiv mene ne bi izdržao ni rundu. Kad me već Nemci nisu pozvali, spreman sam da pomognem Bokserskom savezu Srbije. Nemačkoj sam zahvalan za sve što mi je pružila, ali se podjednako osećam i Srbinom. Čućete me kako pevam Bože pravde”, obećava Huk ili Hukić po našem.

Ako stigne zeleno svetslo, Huk bi Srbiju predstavljao u kategoriji do 91 kilograma.
“Trenutno imam 105 kilograma i zadatak da spustim težinu za 14 kilograma. Nije problem. Za to mi treba 40-45 dana. Igre su u avgustu, sa spuštanjem kilaže krećem odmah. Verujem da će mi i supruga malo pomoći prilikom pripremanja hrane.”

I njegova porodica ga podržava u odluci da boksuje za Srbiju.  
“Oduševljeni su. Supruga Armina je sa Peštera i svakako je uz Srbiju. Biće i deci drago kad odrastu, majka i otac su, naravno, za. Svi zajedno živimo u kući u Berlinu, govorimo i nemački i srpski, ma savršeno se razumemo po svim pitanjima. Biće oni jedni od najvećih navijača Srbije, samo da se ozvaniči to da profesionalci mogu da boksuju na Olimpijskim igrama.”

Kolika je Huk zvezda u Nemačkoj govori i činjenica da je Bild počeo da piše o njegovom slučaju i da se ide tako daleko da bi i Angela Merkel mogla da se naljuti.
“Poznajem kancelarku, vodili smo niz razgovora, ali pre ove moje odluke. Svima je jasno da je reč o najmoćnijoj ženi na svetu i nisam siguran da će biti oduševljena time što neću biti deo nemačkog tima, ali verujem da će shavtiti moju želju.”

Definitivna odluka o tome da li će profesionalci moći da boksuju u Riju trebalo bi da bude potvrđena u junu. Posle toga više ne bi bila prepreka da Muamer Hukić boksuje za Srbiju na Olimpijskim igrama. I donese joj zlatnu medalju kao što su to nekada činili Mate Parlov i Slobodan Kačar za Jugoslaviju. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Rio 2016Marko Hukboks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara