Katarina Krpež Šlezak, kapiten Srbija i najbolji strelac EP
Katarina Krpež Šlezak, kapiten Srbija i najbolji strelac EP

Gorak ukus promašaja

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.12.18. | 14:46

Nakon drugog poraza sa jednim golom razlike, Srbija se sinoć oprostila od polufinala EP, a naše rukometašice su imale tešku noć, koju su završile tek u ranim jutarnjim časovima

Težak, zaista težak, pre svega moralno poraz doživela je rukometna reprezentacija Srbije u meču sa pregrubom Crnom Gorom. Naše devojke jednostavno nisu imale odgovor na snagu i surovost "sokolica", što je donekle i propust stručnog štaba, ali i sudija.

Bilo kako bilo, Srbija je ostala bez plasmana u polufinale iako je delovalo, barem na početku takmičenja u Francuskoj, da ovaj put može više. Ali opet je nedostajalo "to nešto", koje će najverovatije morati da potraži naredna generacija srpskih rukometašica.

Izabrane vesti

"Glave su se malo ohladile, polako će se slegnuti sve, ali dugo nismo mogle zaspati. Do četiri ujutru sve smo bile budne. Ostao je gorak ukus u ustima", iskrena je Katarina Krpež Šlezak u izjavi za sajt RSS, "Na nama je da prvenstvo završimo u najboljem mogućem izdanju, ništa nije nemoguće, verujem u ovaj tim, ostaje da se borimo do kraja i da ostavimo utisak koji smo ostavljali do sada. Ponosna sam na ove devojke." 

Šanse za polufinale su izgubljene, a teorija još postoji kada je u pitanju borba za peto mesto. Za to će, pored pobede nad svetskim prvakom Francuskom, biti potrebno da prethodno u sredu Danska savlada Crnu Goru, a Rusija selekciju Švedske. Svaki bod je bitan što se tiče konačnog plasmana, jer u krajnjoj liniji može značiti i plasman u kvalifikacije za OI

Kapiten srpskog tima i prvi strelac EURO 2018 sa 45 golova, veruje da je naš tim ipak pokazao kvalitetne igre, a da ostaje barem još jedno takmičenja "u nogama" ove generacije.

"Zadovoljna sam onim što smo prikazale, a rezultatski smo mogle mnogo više. Žao mi je zbog toga. U bitnim momentima smo posustajale, protiv Švedske smo kiksnule, izgubile dva boda. Ti bodovi bi nam sada mnogo značili. Svima se dešava, to je sport, pogledajte Norvešku. One su na kraju našle put nazad, mi nismo, ali nadam se da ćemo sledeći put. Svetsko prvenstvo je poslednje takmičenje u ciklusu, naredne godine u Japanu. Posle toga normalna je smena generacija, kao što to i druge reprezentacije rade, da dođu neke mlađe devojke. Na nama je da pokušamo da napravimo uspeh dok god da igramo i da završimo reprezentativne karijere na najbolji mogući način", zaključila je Krpež Šlezak.

FOTO: MN press


tagovi

Katarina KrpežEP za rukometašice 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara