Markus Mariota
Markus Mariota

Granitne odbrane, Tenesiju gori pod nogama

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.12.18. | 12:59

U prvom meču 14. vikenda NFL šampionata Tajtensi pod imperativom pobede protiv divizijskog rivala Džeksonvila

Četiri kola pred plej-of NFL šampionata poznato je samo da će Los Anđeles Remsi kao lideri Zapada NFC-a da igraju u plej-ofu, ostalih 11 mesta su otvoreni. Mečom u Nešvilu na Nisan stadionu između divizijskih rivala sa juga AFC-a Tenesija i Džeksonvila počinje 14. vikend najbolje lige američkog fudbala.

Za ljubitelje napadačkog fudbala, spremite se za uspavanku. Oni koji više vole tvrdu, fizičku igru sa malo poena, brutalnim startovima, uživaće u granitnim odbrana Tajtensa i Džeguarsa. U prvom meču ovih rivala na Floridi tačdaun je bo nedosanjan san. Meč je završen pobedom Tenesija 9:6. Tim neuspehom krenula je nizbrdica Džeksonvila, koji je prošle sezone bio na korak do Superboula, a ove ima samo četiri pobede i samo teoretske šanse za doigravanje. S druge strane, domaćinu je ovaj meč biti ili ne biti. Sa skorom 6-6 juri “vajl kard” vikend, a imaće velike konkurente u konferenciji za jedno mesto u Baltimoru, Indijanapolisu, Denveru, Majamiju…

Izabrane vesti

Da je odbrana jači deo Džeksonvila pokazuje i rezultat prošlonedljnog dvoboja sa Indijanapolisom na svom terenu. Na kraju neverovatan rezultat, pobeda od 6:0. Problem za Džeksonvil je katastrofalan napad. Startni kvoterbek Blejk Borltes je pre dve nedelje preseljen na klupu, a vođa napada je Kodi Kesler, limitirani kvoterbek koji nije uspeo da pokrene napad tima sa Floride. Ono što je dobro za goste je da se posle utakmice suspenzije u tim vraća raning bek Leonard Fornet, ubedljivo prva ofanzivna zvezda tima. Zna se da će gosti da trče, trče, trče… Ne mogu da se oslone na kvoterbeka i bacanje 25-godišnjeg Keslera.

Tenesi cele sezone igra toplo-hladno. Uzlet, razbijanje Nju Inglanda u Nešvilu pa bolno prizemljenje, ubedljiv poraz od Hjustona. Prošle nedelje su Tajtensi na svom terenu bili na ivici provalije kada su od očajnih Njujork Džetsa gubili 16:0, ali su uspeli da preokrenu rezultat. I Tajtensi imaju odličnu odbranu. U napadu, kvoterbek Markus Mariota ime da zablista, ali generalno ima prosečnu sezonu, a mučila ga je i rame zbog kojeg je preskočio nekoliko susreta u ovom šampionatu. Očekivalo se više od odličnih raning bekova Diona Luisa i Dereka Henrija. I domaćin će da forsira igru sa zemlje pre nego da se osloni na duga i rizična dodavanja drugog pika na draftu 2015. godine.

Domaćinu je potrebnija pobeda, ali nema protekcije u NFL-u, posebno ne između divizijskih rivala. Mali broj poena bi trebalo da obeleži ovaj susret.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 02:20 9517 NFL Tennessee - Jacksonville h 1 (-4.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

NFL – 14. VIKEND

Petak
02.20: (1,55) Tenesi (14,0) Džeksonvil (2,70)

Nedelja
19.00 Bafalo – Njujork Džets
19.00 Klivlend – Karolina
19.00 Grin Bej – Atlanta
19.00 Hjuston – Indijanapolis
19.00 Kanzas – Baltimor
19.00 Majami – Nju Ingland
19.00 Tampa Bej – Nju Orleans
19.00 Vašington – Njujork Džajants
22.05 Los Anđeles Čardžers – Sinsinati
22.05 San Francisko – Denver
22.25 Arizona - Detroit
22.25 Ouklend – Pitsburg
22.25 Dalas – Filadelfija

Ponedeljak
02.20 Čikago – Los Anđeles Rems

Utorak
02.15 Sijetl - Minesota

*** kvote su podložne promenama


Foto: Reuters


tagovi

NFLDžeksonvil JaguarsTenesi Tajtanssportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara