Iginla nagovorio Lučića da pređe u Kalgari

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.19. | 11:25

Kanadski hokejaš srpskih korena napustio Edmonton Ojlerse

Milan Lučić, kanadski hokejaš ovdašnjeg porekla, promenio je sredinu u NHL-u nakon tri godine provedene u Edmontonu. Iako je imao sedmogodišnji ugovor sa Ojlersima težak 42 miliona dolara, snažni napadač je optirao da prihvati ponudu i da pređe u Kalgari.

U pitanje je trejd u kojem Flejmsi šalju u suprotnom smeru takođe napadača, Džejmsa Nila, ali i uslovni izbor treće runde na NHL draftu 2020. i Lučić i Nil imaju po 31 godinu, tako da su igrački u najjačem dobu. I jedan i drugi nisu blistali minule sezone, prvi je sabrao 20 poena (6 golova i 14 asistencija), a drugi jedan manje (7+12).

Izabrane vesti

Lučić je ranije ove godine nagovestio upravi Ojlersa da bi rado menjao sredinu, a u izboru nove pomogao mu je legendarni Džerom Iginla.
"Igrao sam sa Džeromom u Bostonu, često smo išli na večere, tako da mu nije bilo teško da me pozove i ispriča mi sve o Flejmsima. To je hokejaški grad sa navijačima koji najviše cene potpunu predanost timu, što je moj stil", objasnio je momak iz Vankuvera koji je i ovog leta sa porodicom posetio zemlju svojih predaka.

Lučić je 2011. u dresu Boston Bruinsa osvojio titulu u NHL-u, popularni Stenli kup, a iu NHL je poznat kao veom tvrd igrač koji ne izbegava fizičke obračune, što ga je i proslavilo. Istina, u poslednj vreme se, nakon što se oženio i dobio troje dece dosta se smirio, ali njegovu predanost i požrtvovanost na ledenom terenu niko ne dovodi u pitamnje,

Kalgari Flejmsi su trenutno jedna od najjačih ekipa u najjačem hokejaškom šampionatu na svetu. Regularni deo sezone Plamenovi su završili na čelu Pacifik divizije  sa 50 pobeda i 25 poraza, ali su već na prvom koraku u plej-ofu izbačeni od Kolorado Avelanža 4-1 u mečevima.

Nova Sezona Nacionalne hokejaške lige počinje 2. oktobra.

(Foto: Shutterstock)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara