Indijan Vels otvara kapije

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.03.18. | 15:00

Na jednom od najprestižnijih teniskih turnira na svetu večeras od 20 časova kreću WTA obračuni

I kvalifikacije za velike teniske turnire mogu biti odlična prilika da se zaradi. Ili bar da se pokuša u tome.

A večeras baš imamo priliku za tako našto jer ove sedmice počinje novo izdanje jednog od najprestižnijih tunrira na svetu  - Indijan Velsa. Šta reći o gradiću milijardera usred Koačela pustinjske doline, a u podnožju dveju planina, Santa Roza i San Hainto, kojim dominira drugi najveći teniski stadion na svetu? Gotovo vanvremenska atmosfera napravila je od ovog mesta poznatog po savršenoj klimi i čistom vazduhu i vodi, tenisku meku tokom marta.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 21:20 9056 WTA K Riske A. - Krejcikova B. ki 2 2,41
Pon 21:20 9059 WTA K R.Vinci - Rodina E. 1s 1 1,65
Pon 22:35 9060 WTA K Golubic V. - Wickmayer Y. ts 3 2,35
Pon 22:35 9064 WTA K Petkovic A. - N.Gibbs tb da 3,90
Pon 23:50 9065 WTA K Kenin S. - S.Lisicki ki 2 2,19
Ukupna kvota79,81

Večeras od 20 časova po srednjoevropskom vremenu počinju ženske kvalifikacije (muške kreću dan kasnije) na BNP Pariba openu, to jest prvo od tri kola tako da je pred nama veliki broj prilika za klađenje. Naravno, mi ćemo izdvojiti nekoliko onih koje obećavaju potencijalnu zaradu. Krećemo od susreta između domaće teniserike, Alison Riske i mlade Barbore Krejčikove. Biće to njihovo prvo odmeravanje i očekujemo pobedu Čehinje koja je trenutno daleko bolja igračica. Ne dajte da vas kvota 2,41 na 33. teniserku sveta zavara.

Meč između do pre nekoliko godina jedne od najboljih na svetu, Andree Petković i uvek nezgodne Nikol Gibs mogao bi da donese veliku borbu, te samim tim i veći broj gemova, ali i najverovatnije pobedu Nemice rođene u Tuzli.

Još jedna odlična Nemica, Zabine Lisicki traži put kroz kvalifikacije do glavnog žreba, a prva prepreka na njemu je Sofija Kenin. Moskovljanka sa rezidencijom na Floridi je favorit, ali ipak verujemo u trijumf iskusne rivalke.

Još jedna veoma iskusna, a vrhunska teniserka igra večeras, a u pitanju je Roberta Vinči, finalistkinja US opena 2015. Italijanka je definitivno bolja igračica od protivnice, malo poznate Ruskinje Jevgenije Rodine sa kojom se prvi put sastaje.

Ovaj kladilački pregled WTA kvalifikacija u Indijan Velsu završavamo duelom devojke ovdašnjeg porekla koja igra za Švajcarsku, Viktorije Golubić i Belgijanke Janine Vikmajer. I ijedna i druga su prošle nedelje odigrale čelendžer baš u Indijan Veslu i zabeležile su po nekoliko pobeda, što značiu da su uigrane. Golubićeva je slavila u jedinom njihovom dosadašnjem ogledanju, što je, uz bolju poziciju na svetskoj lestvici stavlja u ulogu favorita. Ovde možemo očekivati veliku borbu.

Kompletan raspored večerašnjih mečeva u Indijan Velsu pogledajte na ovom LINKU (+9 časova)

foto: Shutterstock


tagovi

WTA Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara