""
""

Ludo Ušće, kiša, srča i adrenalin do nebesa

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.06.17. | 13:15

Udes Dragana Stojkovića na treningu, kiša i uzbudljive borbe u svim klasama i divizijma stavljaju pečat na Nagradu Beograda 2017

Sećate li se one legendarne Flojdove:”Samo da ne padne kiša u nedelju”? E pa pala je, pala na Ušću i zamrsila situaciju na klizavom asfaltu “Nagrade Beograda 2017”! Zbog toga je bilo proklizavanja, a beležimo i udes na subotnjem treningu. Proletela je “alfa” Dragana Stojkovića iz klase IX-SP i udarila u žardinjeru pored koje su se našli na svoju ruku “zalutali” navijači. Na svu sreću sve je prošlo bez teških posledica, a navijači su uredno medicinski zbrinuti.

Izabrane vesti

Sportski auto-moto i karting savez Srbije (SAKSS) preduzeo je s tim u vezi mere, pa je takmičarska bezbednost u toku trke bila na nivou tradicije kultnog takmičenja. Trka je protekla bez ijednog incidenta. Naravno, iz svega treba izuzeti odomaćene trkačeke  okršaje koji nisu doveli do remećenja satnice. Jedini, doduše kraći prekid dogodio se pre starta prve divizije, a razlog je kiša koja je takmičarima opravdala promenu guma.

U najmanjoj, ali najinteresantnijoj klasi, popularnom „malom N“ po pravilu je najzanimljivije. Vukašin Stevanović, Igor Franičević, Đorđe Risitić i Marko Markov činili su takmičarsku skupinu koja je odlučivala o pobedniku. Rasplet situacije diktira izveštaj u kom stoji da je Markov zbog kvara ispao iz borbe, a Stevanović izleteo u žarkoj želji da se nametne. Franičević je tako uskočio u prvi plan i odbranio pobedničku  poziciju od svih napada lidera šampionata. Tako je treće mesto pripalo mlađanom, ali izuzetno talentovanom Nikoli Lazareviću koji je svoj 17. rođendan proslavio na podijumu “Nagrade Beograda 2017”.

 U drugoj klasi „jugića“, poznatijoj kao „hibrid“, do izražaja su došle neveropvatne draži ovog takmičenja. Neverovatnih pet hiljaditinki prednosti na prvo mesto su plasirale Dušana Nastasijevića ispred Jovana Lazarevića, koji je većim delom bio lider trke. Trenutni lider šampionata, Viktor Davidovski stigao do treće pozicije iako su mu Marko Pavlićević i Petar Miloradović  tokom cele trke duvali za vrat.

Napominjemo da su u trećoj diviziji spojene III, IV, V i VI klasa. Nakon odustajanja Uroša Brkića, pobedu upisuje Nenad Savić, najbrži u klasi IV. U klasi III pobedio je Vuk Radenković završivši na drugom mestu u diviziji. Iza njega su bili Radmilo Vojnović i Milorad Ratković. Ipak, vredno je napomenuti da je treće mesto izmaklo Draganu Filipoviću koji se nije pojavio na homoligizacijskom vremenu zbog čega ga je Ratković na kraju pretekao po važećem trkačkom pravilniku.

Na kraju ide najslađe, a to što je i najuzbudljivije u značajnoj meri pokvarila je kiša. Reč je o četvrtoj diviziji u kojoj su spojene klase VIII i IX. Već spomenuti Dragan Stojković zbog udesa sa “alfom” nije pojavio na startu. Istu odluku doneo je i Dejan Čolović zbog elektronike na svom “ford fokusu SP”. Borbe za plasman počele se od samog starta. Darko Božilović je iskoristio šansu i trijumfovao u diviziji, kao i u klasi IX ispred Alekse Radojkovića, pobednika u klasi VIII.

Zbog svega prikazanog, takmičarima kappa dole za zalaganje na klizavom beogradskom asfaltu, kao i SAKSS-u za organizacione napore. Trku je posmatralo približno 10.000 navijača, a naredno okupljanje na Ušću zakazano je za kraj avgusta meseca. Ta trka biće bodovana i za CEZ šampionat.

(Foto: Izahorizonta)


tagovi

udesTrke UšćeSrbijaSAKSSAMSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara