Fudbalska poslastica dana… Bez Marka Šćepovića

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.03.20. | 13:31

Nažalost, duel Geztepea i Rizea se ističe u mršavoj ponudi

Da je sve normalno sad bismo već zvali društvo i trčali po karton piva. Jer uveče bi gledali ili kako Real Madrid pokušava da se usred Mančestera vrati iz minusa iz prvog sudara sa Sitijem ili bismo – možda i verovatnije – birali revanš Juventusa i Olimpika koji mimo svih očekivanja ima gol prednosti iz Liona. Umesto toga: Geztepe – Rize! Fudbalska poslastica dana, koliko god sumanuto zvučalo.

Činjenica je ipak da u osiromašenoj ponudi zbog virusa korona ponuda nije baš velikodušna, pa ćemo zato gledati ka Izmiru. Tamo će Geztepe pokušti da prekine crnu seriju od tri poraza na kojima nije postigao ni gol.

Izabrane vesti

Idealan protivnik za tako nešto, Rize je u poslednjih šest kola osvojio samo bod, a pride je značajno oslabljen. Levo krilo Aminu Umar operisao je ligamente kolena i za njega je sezona završena, a u timu verovatno neće biti ni Marka Šćepovića, koji je iz ne baš sasvim poznatih razloga van tima još od početka kalendarske 2020. godine. Nije mu istina bilo ni lako, doveden je da zameni Vedata Murićija, koji je na 50 ligaških utakmica za Rize postigao 25 golova pre no što je za 3.500.000 evra prešao u Fenerbahče, mnogo su navijači očekivali od Šćepovića, klub mu je dao ugovor na tri godine, ali nakon što za 354 minuta u Superligi nije postigao gol sklonjen je iz ekipe.

Bilo je doduše to kod bivšeg trenera, u međuvremenu je ekipu preuzeo Unal Karaman, uzeo bod na debiju protiv Alanje, zatim izgubio od Ankaragučua i Rize je tako pao u zonu ispadanja. Suspendovani su sada i vezista Ismael Diomande i bek Mikola Morozjuk i jasno je da je Rize u ozbiljnom problem.

Nije ni Gectepe u punom sastavu, neće biti u timu povređenih Alpaslana Ozturka i desnog krila Serdara Gurlera – on je na poslednjih šest utakmica koje je igrao postigao četiri gola i namestio još tri - a nažalost ni publike na uoči meča dezinfikovanom stadionu  “Gursel Aksel”. To će biti poseban hendikep za Gectepe, jer pričamo o klubu sa najvećim brojem navijača u Turskoj posle istanbulskih velikana Fenerbahčea, Galatasaraja i Bešiktaša.

Gectepe je naime klub sa 94-godišnjom istorijom, bio je šampion 1950, a 1969. i prvi turski klub koji je igrao polufinale nekog evropskog takmičenja (Kup sajamskih gradova, tada ga je ukupnim rezultatom 8:1 deklasirao mađarski Ujpešt). Naredne sezone Gectepe je igrao i četvrtfinale Kupa pobednika kupova, ali ga je tamo izbacila Roma. Imao je posle finansijskih problema, jedva se vratio u elitu, ali je ipak neuporedivo veći klub od Rizea.

Ako vas sve ovo ipak nije ubedilo da zategnete na keca, možda vam bude zanimljiv podatak da je prvo poluvreme na poslednjih šest sudara ovih timova završeno nerešenim rezultatom.

TURSKA 1 - 26. KOLO:

Petak
Ankaraguču - Rize 2:1 (2:1)
/Albajarak 17ag, Rodrigez 22 - Garmaš 45+1/

Kasimpaša - Gectepe 2:0 (1:0)
/Koita  2, 90+2/

Subota
Denizli - Genčlerbirligi 1:0 (0:0)
/Rodaljega 54/

Alanja - Gacijantep 1:0 (1:0)
/Kaulker 42/

Konja – Fenerbahče  1:0 (1:0)
/Bajić 41/

Nedelja
Kajzeri – Malatija  2:1 (2:0)
/Mešanović 22, Pedro Enrike 42 – Kjartanson 70/

Trabzon – Bašakšehir  1:1 (0:0)
/Škrtel ag 63 – Ba 56/

Galatasaraj - Bešiktaš 0:0

Ponedeljak
Antalija - Sivas 1:0 (0:0)
/Sari 81/

Utorak
18.00:  (1,85) Gectepe  (3,50)  Rize (4,40) 

(FOTO: Shutterstock)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara