Aleks Ovečkin, udarna pesnica prestoničkih oklopnika
Aleks Ovečkin, udarna pesnica prestoničkih oklopnika

NHL - pravac Stenli kup!

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.05.18. | 09:36

Poznati svi finalisti konferencija u najjačoj hokejaškoj ligi na svetu, a večeras kreće okršaj na Istoku između Tampa Beja i Vašingtona

Nekoliko dana posle NBA i u NHL-u se od noćas znaju oba para finalista konferencija.

Poslednji se čekao Vinipeg koji je nakon velike bitke tek u sedmom meču stigao do te toliko važne četvrte pobede nad Nešvilom i to sa 5:1. Džetsi će se u finalu Zapada sastati sa Las Vegas Golden Najtsima, ekipom koja igra svoju prvu sezonu u Nacionalanoj hokej ligi. Zlatni vitezovi iz pustinje Arizone su u polufinalu konferencije bili bolji od San Hoze Šarksa.

Izabrane vesti

A u finalu Istočne konferencije od ranije je poznato da će se odmeriti Tampa Bej i Vašington. I upravo Lajtninzi večeras od 02.00 po srednjoevropskom vremenu dočekuju Kapitalse. Obe ekipe su završile sezonu sa 50+ pobeda, te je tepško odrediti favorita, mada mali plus dajemo Tampi pre sveg zbog prednosti domaćeg leda. Mada, Vašington ima neverovatnog Aleksandra Ovečkina, jednog od najboljih hokejaša svih vremena. Ali i Munje iimaju svog Rusa, ali na golu. U pitanju je prava hobotnica, zove se Andrej Vasiljevski i sposoban je za prava čuda.. Biće ovo zanimljiva serija, ali u prom meču ipak očekujemo pobedu Tampa Beja.

Pobednici konferencijiskih finala idu u veliko finale, koje je poznato kao Stenli kup.

Foto: Action Images


tagovi

NHLAleksandar OvečkinVašington KapitalsTampa Bej LajtningLas VegasSan Hoze Šarks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara