Potpredsednik ABA lige: Kočnica je prolaz u Evroligu

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.04.20. | 14:21

„Da nema toga lako bismo doneli odluku...“

Vreme prolazi, rešenje se ne nazire. Čeka se i dalje kraj epidemije virusa korona da bismo bar dobili nagoveštaj o tome na koji način i da li će se uopšte završiti ABA liga. Partizan je overio prvo mesto pred plej-of, i otuda u Humskoj smatraju da treba da dobiju šampionski pehar. I prolaz u Evroligu.

Drugi se tek sporadično oglašavaju razmišljanjima da je košarka sport plej-ofa. Pred teškom odlukom su čelnici ABA lige.
„Da nema tog plej-ofa i ulaska u Evroligu, lako bismo svi mi doneli odluku, i sigurno da bi ABA liga bila završena prije 20 dana“, rekao je Đorđije Pavićević prvi čovek Mornara i potpredsednik ABA lige.

Izabrane vesti

Očigledno je da u ABA ligi čekaju reakciju Evrolige.
„ Evidentno je da su nam vezane ruke i da nećemo moći doneti nijednu pametnu odluku u ovom trenutku. Čekaćemo Evroligu koja će doneti ubrzo njen plan odigravanja utakmica, to će nam biti okosnica da ABA ligu privedemo kraju“.

ABA liga će se naredne sezone, po svemu sudeći, igrati u nešto drugačijem formatu.
„Postoje velike šanse da će se ABA liga proširiti na 14 klubova - da će se samo odigrati plej-of ili fajnl-for prve četiri ekipe, jer svi znamo koliki je ulog svih tih ekipa za narednu sezonu“. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara