Orlovi udaraju na strašne Amere u Čikagu

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.06.18. | 10:10

Za razliku od prethodna tri vikenda, SAD su se kompletirale, a fali jedini Tejlor Sander. Srbija u najjačem sastavu, ali sa rovitim Marko Podraščaninom, traži pobedu i korak bliže F6 u Lilu

Srpkinje su obavile posao, plasirale se na završni turnir i to sa drugog mesta, dok naše odbojkaše očekuje paklenih šest mečeva i borba za F6 novoformirane Lige nacija. Orlovi se sa šest pobeda i tri poraza nalaze na mestu koje vodi u Lil narednog meseca, ali do kraja četu Nikola Grbića očekuje težak posao kako bi sačuvala trenutnu poziciju.

U noći između petka i subote po našem vremenu, Srbija igra sa domaćinom SAD u predgrađu Čikaga, Hofman Estejtsu. Amerikanci su pojedinačno verovatno najjača ekipa planete. Za razliku od prethodna tri vikenda kada su dosta kombinovali, sada su se kompletirali, a fali jedino Tejlor Sander, prošle sezone primač servisa vicešampiona Evrope Lube Ćivitanove.

Izabrane vesti

Okosnica reprezentacije SAD su igrači koji su vodeću u najboljim klubovima Starog kontinenta: Majka Kristenson, tehničar Lubea, Metju Anderson, primač servisa Zenita iz Kazanja, Maksvel Holt, srednji bloker Modene, Aron Rasel, primač servisa Peruđe... Tu je i nova američka nada, korektor Bendžamin Peč, koji je proteklog vikenda u Otavi protiv Kanade bio nezasustavljiv.

Naša reprezentacije igraće kompletna. Lakšu povredu ima srednji bloker Marko Podrščanin, ali se očekuje da bude u konkurenciji za meč sa Amerima. Prethodnih devet kola, odnosno tri vikenda srpski odbojkaši se nisu istakli pojedinačnim učinkom. Samo je Nikola Jovović u Top 5 tehničara dosadašnjeg takmičenja. Očekuje se da konačno proigra Aleksandara Atanasijević i podseti na partije tokom sezone, kada je briljirao u dresu Peruđe. Naporna klupska sezona sa italijanskim osvajačem triple krune očigledno je ostavila danak na popularnog Batu.
"SAD su jedna od najboljih reprezentacija u Ligi nacija. Igraće kompletni što nije bio slučaj u prethodnim mečevima. Samo Tejlor Sander ne igra. U glavi nam je još poraz od Francuske. Moramo da odigramo mnogo bolje ako mislimo da se nadamo nečemu protiv odličnih Amerikanaca. Podraščnain je imao problema sa kolenom, ali pomići će nam koliko to bude trebalo. Neminovnost je da igramo sa 14 igrača, takav je tempo, naporan, to nisam ja izmislio, sve reprezentacije tako igraju", rekao je selektor Orlova Nikola Grbić pred duel sa Amerima.

Amerikanci su favoriti, ne samo zbog domaćeg terena, ali treba očekivati neizvestan duel, sa četiri ili pet setova. Poslednjih pet mečeva, nije bilo pobede maksimalnim rezultatom. Tradicija je na strani naše reprezentacije, koja vodi 14:10 u pobedama. Na tlu SAD, domaćin ima tri trijumfa i samo jedan poraz. Poslednji meč, prošle godine u Svetskoj ligi dobili su Ameri 3:1. Na poslednjih šest duela skor je izjednačen - 3:3.

Zanimljivo, Srbija je sva tri poraza u Ligi nacija doživela sa maksimalnim rezultatom (Brazil, Italija i Francuska), dok je čak tri duela dobila posle pet setova. Ovakva statistika ide u prilog Orlovima, jer u ovom takmičenju prvo odlučuje broj pobeda, a tek onda osvojeni bodovi.

Francuska dobro gura, iako je lišena rezultatskog imperativa. Trikolori su kao domaćini završnog turnira u Lilu osigurali plasman. To je na svojoj koži osetila Srbija prošle nedelje kada je u Eks an Probansu poražena 3:0. Galski petlovi su favoriti protiv Bugarske, iako se igra u Varni. Za Bugare ovo takmičenje preskače prva zvezda, korktor Lubea, Cvetan Sokolov.

Rusija i dalje ne igra u najjačem sastavu Ligu nacija, dok su Nemci u dobroj formi. Posle tri startna poraza u Kraljevu, izabranici Andree Đanija dobili su četiri od poslednjih pet mečeva. Između ostalih, pobedili su SAD i to sa 3:0. Sada na svom parketu u Ludvigzburgu protiv autsajdera Japana i Argentine, uz šampiona Evrope Rusiju, imaju šanse da se uključe u borbu za F6. Brazilci dobro guraju sa iskusnim sastavom, sa prekaljenim odbojkašima koji su duboko zašli u četvrtu deceniju. Poljsku, lidera takmičenja, pokušaće da iznenade nezgodni Iranci, koje sa klupe predvodi nekadašnji selektor Srbije Igor Kolaković.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 18:00 8448 LN Germany - Japan hs 1 (-1.5) 1,23
Sub 03:00 8452 LN USA - Serbia up više (182.5) 1,90
Ukupna kvota2,34

LIGA NACIJA – 10. KOLO

Petak

09.00 (7,00) Kina - Italija (1,08) (Seul, Južna Koreja)
12.00 (2,90) Južna Koreja - Australija (1,35) (Seul, Južna Koreja)
14.30 (5,30) Kanada - Brazil (1,12) (Varna, Bugarska)
17.30 (3,80) Bugarska - Francuska (1,22) (Varna, Bugarska)
18.00 (1,10) Nemačka - Japan (5,80) (Ludvigzburg, Nemačka)
20.30 Rusija - Argentina (Ludvigzburg, Nemačka)

Subota

00.30 (1,22) Poljska  Iran (3,80) (Čikago, SAD)
03.00 (1,35) SAD - Srbija (2,90) (Čikago, SAD)

* Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara