Partizanov život sa hladnom vodom i radijatorima: Kako ta deca uopšte mogu da treniraju?

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.12.18. | 10:27

"Bolje da Evropa i svet ne znaju za ovo, jer je ovo tužno, ali je i tužno što na ovakav način moramo da se obratimo javnost", kaže Šoštar

Jedan od najtrofejnih klubova evrope nalazi se na rubu egzistencije. Hladni radijatori, još hladnija voda, nije potrebno reći da vaterpolo klub Partizan funkcioniše u praktično nemogućim uslovima.

U kakvim uslovima funcionišu crno-beli imali su prilike da se uvere i igrači zagrebačke Mladosti, među kojima je bio i srpski igra Miloš Ćuk, koji se sa Partizanom 2011. godine popeo na krov Evrope.
"
Prvi komentar meča je dubinsko hlađenje. Zaista ne znam kako ta Partizanova deca mogu da igraju i treniraju. Vidi se da su talentovani, da imaju budućnost", kaže Ćuk, a prenosi Žurnal.

Izabrane vesti

Način da nekako promeni situaciju ne može da pronađe ni predsednik kluba Aleksandar Šoštar, svojevremeno jedan od najboljih golmana na planeti. Pokušaj da se nešto promeni usledio je preko medija.
"
Bolje da Evropa i svet ne znaju za ovo, jer je ovo tužno, ali je i tužno što na ovakav način moramo da se obratimo javnost", kaže Šoštar za Kurir.

Sedmostruki prvak je došao do toga da osnovne stvari kada je funkcionisanje u pitanju obezbeđuje na osnovu donacija, poput one koju je uplatila pevačica Jelena Karleuša.
"U nekim normalnim okolnostima ovo nije način na koji bi Partizan trebalo da živi, to nije rešenje, to nam ne priliči, niti je ikada i bilo, ali... Pa bez toga ne možemo. Hvala svima koji su se odazvali da, ako ništa, bar imamo toplu vodu. Još uvek možemo na taj način da se održimo. Ne priliči nam svima, ali tako je".

Legendarni vaterpolita kaže da oni ne traže milostinju, već samo da se nađe sistemsko rešenje.
"Po nekom sistemu sporta sve je okrenuto ka lokalnoj samoupravi. Naši problemi postali su drastično veći od ovog proleća, kada se pojavio problem u vezi sa vlasništvom nad bazenom".

Upravo od tog trenutka kreće dalja problematika.
"
Prema papirima koje mi imamo, smatramo da smo vlasnici bazena, jer to tako i jeste. Drugi, opet, imaju neke druge papire, po kojima tvrde da su oni vlasnici. Sud će doneti odluku, kakva god ona bila, trebalo bi je sačekati. Nameće se situacija da je Partizan protiv države. Nije! To moram da istaknem. Naprotiv, Partizan je država. Pa pogledajte samo koliko asova Partizana je na bitnim državnim funkcijama", istakao je Šoštar za Kurir, uz napomenu da je najveći protivnik klubu opština Voždovac.

Foto: MN Press


tagovi

Aleksandar ŠoštarMiloš ĆukVK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara