""
""

Pet na pet - Marija Mihajlović: Kapa dole gimnastičarskim veštinama Nađe Komaneči

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.17. | 08:43

“Ako kaniš pobediti, ne smiješ izgubiti”, Alan Fordov je citat koji je ujedno i životno - sportski moto poznate pevačice

Jedna dama iz sveta muzike koja će odgovarati na današnjih Mozzartovih pet pitanja je Marija Mihajlović, džez, pop, rok pevačica, glasovni trener i specijalizovani studijski muzičar. Prvi medijski nastup je imala 1990.  kada joj je bilo dvadeset četiri godine. Tada je nastupala sa džez orkestrom RTS-a, na džez festivalu u Valjevu.

Izabrane vesti

Posle toga, nastavila je da radi sa mnogobrojnim džez sastavima. U sastavu grupe Dejan Cukić i spori ritam bend bila je njihov punopravni član. Radila je na ostvarenju tri albuma i aktivno učestvovala na svim koncertima benda.

Pored ovoga, Marija je snimala i singlove za poznate pevače i to Kseniju Pajčin, Fanki dži, Đogani Fantastiko... Kao muzičar, uzima učešće i u pozorišnoj delatnosti u rimejku popularnog mjuzikla „Kosa“. Angažovana je i u dečjem pozorištancetu „Puž“, gde peva pesmu za predstavu „Princeza na zrnu graška“. Takođe je snimila i veliki broj reklama i džinglova za radio i televiziju, a prateće vokale peva velikom broju poznatih muzičara u regionu. „Sceram team“ je naziv Marijine škole pevanja u kojoj prenosi pevačko umeće novim generacijama. Bila je angažovana za vokalnog trenera i stalnog člana žirija humanitarnog šou-programa „Tvoje lice zvuči poznato“.

Takođe je učestvovala i u dobrotvornoj akciji kompanije Mozzart, „Humanitarni tiket u podne“. Njen glas će ostati u sećanju najmlađe populacije i to kroz sinhronizovane crtane filmove u kojima je pevala, počev od „Pokemona“, pa sve do „Sirena“. U našoj rubrici „Pet na pet“, Marija nam je odgovarala na pitanja iz sveta sporta.

1.  Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?
Jesam. Trenirala sam plivanje i bavila sam se jogom“.

2.  Ko Vam je bio sportski uzor?
„Izuzetno sam volela i cenila gimnastičarku Nađu Komaneči. Divila sam se njenoj gimnastičkoj veštini i bila zadivljen sa sa kakvom lakoćom  je uspevala da odradi i najkomplikovanije gimnastičke vežbe“.

3.  Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
To je VGSK- sportski klub iz Velikog Gradišta. Ovo sportsko društvo pod svojim okriljem ima čak devet različitih klubova. Najstariji je fudbalski klub koji je osnovan daleke 1924. godine. Najveći uspeh je postigao odbojkaški klub koji je bio jugoslovenski šampion, a i sada su u Prvoj saveznoj ligi. Ovo je izuzetan uspeh za jedno malo mesto i ja sam ponosna na njih“.

4.  Sportski događaj koji vam je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
„Pa, ljudi, je li to moguće? ... Ludnica... šta je ovo?... Kakva sreća...“ –  Mladen Delić. Mislim da je dovoljno i da ne treba dalje pričati“.

5.  Životni i sportski moto?
Citirala bih rečenicu glavnog junaka istoimenog stripa, Alana Forda: „ Ako kaniš pobediti, ne smeš izgubiti“.

(Pišu: Nela i Đurđe Mečanin)

djurdje.mecanin@mozzart.bet


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara