PET NA PET- Slobodan Boba Kovač: Vagalo se nekada, odbojka ili basket? Nisam bio loš, pa su me čak i švercovali

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.05.18. | 08:44

Nakon duple krune u Turskoj Kovač vaga ponude...

Slobodan Boba Kovač je svojevremeno bio član naše zlatne odbojkaške generacije, a sad je veoma uspešan trener. Podsećanja radi, Boba je igračku karijeru započeo u VGSK iz Velikog Gradišta, a potom su se ređeli mnogobrojni klubovi poput Vojvodine, Arisa, Lubea. Pored Italije igrao je i u Iranu.

Kao igrač uzeo je titule sa Novosađanima, a bio je prvak Srbije sa kragujevačkim Radničkim. Od značajnijih odličja sa OI iz Sidneja ima zlato, bronzu iz Atlante, ali i medalje sa prvenstava Starog kontinenta, Svetske lige odnosno kupa… Boba se dokazao i kao trener, kako u Italiji, Iranu, tako u poslednje dve sezone i u Turskoj. Sa Halkbankom uspeo je da dva puta postane šampion države, da osvoji tamošnji kup i uz to stigne da predvodi nacionalni tim Slovenije.

Izabrane vesti

Ovih dana potraga je za Bobom. Na stolu je ponuda da produži saradnju sa prvakom Turske, ali ravnodušni nisu ni Italijani, a ni Rusi… Dok razmišlja o nastavku karijere Boba je odgovorio na MOZZARTOVIH pet pitanja za rubriku "Pet na pet".

1. Da li ste svojevremeno trenirali pored odbojke još neki sport i koji?
Da, rekreativno sam igrao košarku. Verujte, nisam bio loš, pa sam u to vreme nastupao za kadete i juniore Partizana. Morali su da me ‘švercuju’, ali odbojka je moja ljubav”.

2. Ko vam je bio sportski uzor, idol u tinejdžerskim danima?
“Rođen sam u Velikom Gradištu. Tih osamdesetih godina OK iz Velikog Gradišta bio je u centru pažnje. Igrali su sjajno, beležili su dobre rezultate i u Evropi, pa je odbojka za Gradištance, ali i mene, bila sport broj jedan. Tadašnji odbojkaš su mi bili veliki uzori”.

3. Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Svojevremeno Crvenu zvezdu, ali sad nikog specijalno… Naravno, svim srcem sam uz klub koji trenutno vodim sa klupe”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Ukoliko pružaš maksimum, daješ celog sebe onda ćeš i uspeti. Naravno tokom karijere jednog sportiste ima uspona i padova, ali svi sanjaju Olimpijske igre. Olimpijade ću uvek pamtiti i osvojene medalje, zlato i bronzu”.

5. Životni i sportski moto?
Svako mora da postavi cilj ispred sebe. Trudio sam se da uvek budem najbolji, a da li sam uvek uspevao, verovatno nisam”.

Bonus pitanje: Šta u MOZZARTU odigrati na duel koji je i te kako primamljiv ljubiteljima fudbala, četvrtfinale doigravanja u Francuskoj, AVR – BREST. Domaći su dobili svih pet poslednjih utakmica i to bez primljenog gola. Brest takođe ima pozitivan niz bez poraza.
“Predlažem golove od dva do četiri”.

 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:45 5103 FR2PF Le Havre - Brest ug 2-4 1,55
Ukupna kvota1,55

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na petSlobodan Kovač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara