Ranjena Srbija na ispitu protiv Portugalaca

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.06.18. | 11:53

Selektor Srbije Ljubomir Obradović pred dvomeč baraža za Svetsko prvenstvo u Danskoj i Nemačkoj suočen sa brojnim otkazima uvređenih zvezdica

Ima nešto trulo u srpskom rukometu. Godinama nekada naš trofejni sport prate skandali, svađe, anarhija, beznađe...Tako je i sada pred dvomeč baraža sa Portugalcima za odlazak na Svetsko prvenstvo u Danskoj i Nemačkoj naredne godine. Posle smene Jovice Cvetkovića sa kormila Orlova, mesecima je trajala licitacija oko naslednika na užarenoj klupi. Na kraju je odlučeno da selektor ženske reprezentacije Ljubomir Obradović bude na kormilu i muške selekcije što je verovatno rariret u svetu, ne samo kada je rukomet u pitanju.

Srbija napada Svetsko prvenstvo bez gotovo pola tima koji se nije najbolje pokazao na šampionatu Starog kontinenta početkom godine. U reprezentaciji više nema: Žarka Šešuma, Petra Nenadića, Marka Vujina, Bojana Beljanskog, Dobrivoja Markovića, ali to nije sve. Usledio je i otkaz beka beloruskog Bresta Petra Đorđića, koji se našao na širem spisku za duele sa Portugalcima. Nejasno je zašto u reprezentaciji nema Ilije Abutovića, jednog od najboljih defanzivaca na svetu i novog rukometaša nemačkog vicešampiona Rajn Nekar Levena.

Izabrane vesti

Po ko zna koji put u protekloj deceniji, Srbija je na novom početku, sa novom reprezentacijom. Od igrača koji imaju iskustva na velikim takmičenjima tu su Momir Rnić, Nemanja Zelenović, Nemanja Ilić, Mijajlo Marsenić, Darko Đukić, golmani Tibor Ivanišević i Vladimir Cupara. Portugalci su daleko od repezentacije koja uliva strahopoštovanje, ali u ovakvom ranjenom sastavu pitanje je koliko Srbija može. 

Selektor Obradović dobro poznaje Portugaliju. Nekoliko godina nekadašnji trener Crvene zvezde i Partizana proveo je na klupi Porta.
„Čekaju nas dve zahtevne i nezgodne utakmice. Bitna je svaka odbrana, svaka lopta, svaki gol. Ovo nije meč samo na pobedu, već i na broj golova. Momci su željni, orni i sposobni da prođu baraž i izbore plasman na Svetsko prvenstvo. Mali problem je što smo se kasno kompletirali, ali tu ne možemo ništa. Nadoknađujemo koliko možemo, ali moramo da pazimo i na svežinu, koju je potrebno imati u nedelju. Imamo maksimalan respekt, ne potcenjujemo, ni precenjujemo rivala. Idemo da pobedimo i u Nišu, i u gostima. Želimo da napravimo kult reprezentacije, da se vidi da ovi momci što ne žele da se odazovu, da to ne predstavlja ništa za srpski rukomet, da dolaze novi momci. Pozvao bih sve navijače iz Niša i cele Srbije da dođu i bodru ovu našu selekciju da prođemo na SP. Navijači znaju kako se to radi, neka se ujedine iz svih klubova“, rekao je Obradović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

U ostala dva meča nedeljnog programa, domaćini su favoriti - Belorusija protiv Austrije i Makedonija koja u sigurno krcatoj dvorani „Boris Trajkovski“ u Skoplju dočekuje solidnu Rumuniju. Naše južne komšije predvodi neuništvi Kiril Lazarov koji je i u 38. godini je jedan od najboljih desnih bekova sveta.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 16:00 7451 KVSPE Belarus - Austria ki 1 1,30
Ned 20:30 7454 KVSPE Macedonia - Romania h 1 (-4.5) 1,75
Ukupna kvota2,27

BARAŽ ZA SP, PRVI MEČEVI

Petak

Litvanija – Island 27:27
Češka – Rusija 27:26

Subota

Holandija – Švedska 25:24
Norveška – Švajcarska 32:26
Hrvatska – Crna Gora 32:19
Slovenija – Mađarska 24:29

Nedelja

16.00: (1,30) Belorusija  (9,00)  Austrija (4,40) 
18.00:  (1,75) Srbija  (8,00)  Portugalija (2,45) 
20.30:  (1,15) Makedonija  (12,0)  Rumunija (6,75)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama  

Foto: Action Images


tagovi

Rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara