Rukometni "Déjà vu": Može li Vardar konačno do trona?

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.05.18. | 11:11

U reprizi prošlogodišnjeg finala Đer brani, a skopski tim, predvođen sjajnom Srpkinjom Andreom Lekić, napada prvu krunu u Ligi šampiona

Rukometni "Déjà vu"! Prošle godine, 7. maja u dvorani Laslo Pap u Budimpešti u finalu Lige šampiona igrali su Đer i Vardar. Posle nešto više od godinu dana isti klubovi u skoro nepromenjenim sastavima na istom mestu, u prestonici Mađarske, biju bitku za trofej najbolje ekipe Evrope za rukometašice. Prošle godine, više sreće imao je Đer, koji je posle produžetaka pobedio skopski tim – 31:30.

Đer brani, Vardar napada prvu krunu Lige šampiona i nada se objedinjenju rukometnog trona, pošto su muškarci prošle godine u Kelnu postali šampioni Evrope. Poslednji put Stari kontinent će videti veliki Vardar, pošto se ekipa raspada na kraju sezone jer je vlasnik kluba, Rus Sergej Samsonenko odlučio da naredne godine igra samo sa makedonskim igračicama.

Izabrane vesti

Četiri puta su crveno-crne igrale na završnom turniru Lige šampiona, ali nijednom nisu uzele pehar. Poslednja šansa, mnogo bi rekli istorijska za Skopljanke. Ali, u finalu udaraju na strašni Đer, koji ima tri titule u poslednje četiri godine. Ovo će biti četvrto finale za pet godina bogatog mađarskog šampiona koga sponzoriše moćni nemački automobilski gigant Audi.

Za Vardar igraju tri Srpkinje – Andrea Lekić, Dragana Cvijić i Marija Petrović. U polufinalu protiv ruskog Rostova blistala je Andrea, koja je sa imenjakinjom, Hrvaticom Penezić bila najefikasnija sa po sedam golova. Naša najbolja rukometašica pre turnira je rekla da dolaze po trofej. Sada je na pola puta.
"Možda je bilo malo nervoze na početku meča, ali to je sasvim normalno. Mislim da smo odigrali savršen meč, pogotovo u odbrani koja je bila fantastična. Sada moramo da se odmorimo, pripremimo za meč sa Đerom. Želimo trofej da donesemo u Skoplje više nego ikad", rekla je Lekićeva koja je jedinu evropsku titulu osvojila upravo sa Đerom, rivalom u finalu.

Druga Srpknja u timu Vardara Dragana Cvijić bila je dobro čuvana od strane ruske ekipe u napadu, ali je u odbrani obavila lavovski deo.
Došle smo u Budimpeštu da konačno pobedimo Đer. Mislim da je došao trenutak za to”, rekla je Cvijićeva, koja se zajedno sa Andreom Lekić naredne sezone seli u Bukurešt.

Đer je odigrao sjajan meč u polufinalu. Pregazio je Bukurešt, zaustavio najbolju rukometašicu sveta Kristinu Neagu. Blistali su bekovi mađarskog tima Holanđanka Kornelija Grot i Mađarica Anita Gerbic. Blagi favorit je branilac krune koji će imati vetar u leđa od strane 10.000 frenetičnih domaćih navijača, ali možda je došlo vreme za predaju trona. Oba tima imaju sjajne golmane, kod Đera Norvežanka Kari Grimsbo, dok je Francuskinja na golu Vardara Amandin Lejno činila čuda u duelu sa Rostovim.

U meču za treće mesto, Bukurešt brani tu poziciju od prošle godine, kada je savladana Budućnost. Ovaj put rival za bronzu biće ruski šampion Rostov. Rumunke su odmornije, završile su ranije polufinalni meč i ulaze kao favorit u današnjem uvodnom duelu u Budimpešti.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 15:15 7522 LŠWPF CSM Bukurest W - Rostov W ki 1 1,70
Ned 18:00 7524 LŠWPF Gyor W - Vardar W up manje (49.5) 1,80
Ukupna kvota3,06

F4 LIGE ŠAMPIONA (Ž) – BUDIMPEŠTA

Nedelja

ZA TREĆE MESTO
15.15: (1,70) Bukurešt (8,00) Rostov (2,55)

FINALE
18.00: (1,75) Đer (8,00) Vardar (2,45)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

sportsko klađenjeAndrea LekićDragana CvijićŽRK VardarŽRK Đer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara