Srbi vraćaju Pro Reko na krov Evrope

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.06.18. | 11:52

Najbogatiji klub na svetu, predvođen srpskim reprezentativcima Filipom Filipovićem i Dušanom Mandićem u bazenu i Vladimirom Vujasinovićem na klupi, favorit za trofej protiv Olimpijakosa

Da li je došlo vreme da se posle tri godine titula opet vrati u vitrine Pro Reka?

Najbogatiji klub na svetu je favorit u finalnom meču Lige šampiona protiv Olimpijakosa. Italijanski šampion igra za devetu, a klub iz Pireja za drugu krunu, posle 2002. godine. Zaslužena borba za pehar dve najbolje ekipe tokom čitave sezone. Ova dva kluba bili su lideri grupa u prvoj fazi takmičenja.

Izabrane vesti

Pro Reku su davane najveće šanse za titulu i pre turnira u Đenovi, ali je ekipa Vladimira Vujasinovića stigla do finala posle dva dramatična meča. Prvo su peterci odlučivali protiv Breše, a u polufinalu u reprizi duela od prošle godine u Budimpešti, italijanski Milioneri su se revanširali Jugu – 9:8.

Filip Filipović je blistao u meču sa Dubrovčanima, sa tri gola je bio najefikasniji. Kapiten reprezentacije Srbije igraće za četvrti pehar u Ligi šampiona sa Pro Rekom u svom devetom učešću na završnom turniru Lige šampiona.
„Brzo ćemo da zaboravimo ovaj meč jer moramo da se oporavimo za finale. Nećemo se zadovoljiti drugom mestom, ali znamo da je Olimpijakos odličan tim i da neće biti lako doći do trofeja“, rekao je levoruki srpski bombarder za svoj sajt filipfilipovic.rs.

Osim Filipovića za moćnog italijanskom šampiona igra još jedan levoruki Srbin, Dušan Mandić, koji nije uspeo da se upiše u listu strelaca u polufinalnom duelu.

Olimpijakos je preko Špandau i Barselonete stigao do borbe za trofej. Ekipa iz Pireja je skup grčkih reprezentativaca pojačana sa trojicom hrvatskih asova. Na golu je Josip Pavić, a igraju Andro Bušlje i Paolo Obradović.

Pro Reko ima prednost jer igra kod kuće. Očekuje se mali broj golova. Osim odličnog Pavića, s druge stane gol Italijana čuva vremešni 38-ogodišnji Stefano Tempesti, koji je briljirao sa 20 odbrana u polufinalu sa Dubrovčanima.

Statistika je na strani Pro Reka koji je dobio poslednja četiri meča, ali ova dva tima nisu se sastajala od 2015. godine.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 20:30 9324 LŠ PF Olympiakos - Pro Recco ki 2 1,55
Ukupna kvota1,55

F8 LIGE ŠAMPIONA – ĐENOVA

FINALE

20.30: (3,15) Olimpijakos (8,00) Pro Reko (1,55)

ZA TREĆE MESTO

19.00: (2,25) Barseloneta (6,00) Jug (2,10)

ZA PETO MESTO

17.30: (2,55) Eger (6,50) Solnok (1,85)

ZA SEDMO MESTO

16.00: (5,10) Špandau (8,00) Breša (1,30)

Foto: Star Sport


tagovi

Pro RekoVK OlimpijakosFilip FilipovićDušan MandićVladimir Vujasinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara