Srbija za čast, Francuska za slast, pakao u Grupi 2

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.12.18. | 10:25

Pred poslednje kolo grupne faze poznat je samo jedan polufinalista Evropskog prvenstva za rukometašice. Rusija sigurna, dok je branilac krune Norveška na pragu eliminacije

Rasplet na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Ko će u polufinale i borbu za medalje u pariskom Bersiju? Rusija, olimpijski šampion iz Rija, sigurna je kao lider Grupe 1, a za drugo mesto bore se Francuska, Crna Gora i Švedska. Domaćin šampionata ima zicer, a put do polufinala vodi preko Srbije. Izabranice Ljubomira Obradovića pokazale su na ovom šampionatu da mogu da igraju sa najboljim selekcijama Starog kontinenta. Nijanse su falile za pobede protiv Švedske i Crne Gore, a tada bismo pričali o podvigu Srpkinja. Ovako, ostaje žal za boljim plasmanom.

Francuskinje su prošle godine postale šampionke planete u Nemačkoj, a pred svojim navijačima ne blistaju. Poražene su od Ruskinja na otvaranju, a u poslednjem kolu jedva su iščupale bod protiv Šveđanki. Ipak, sada imaju veliku šansu protiv rasterećenih i emotivno ispražnjenih rukometašica Srbije da stignu do borbe za medalju u prestonici.
"Nemamo šta da izgubimo. Francuskinjama pobeda donosi polufinale, boriće se do poslednjeg atoma. Mi želimo da ponovimo utakmicu sa Danskom, kada je borbenost bila fanatična, kada je i realizacija bila odlična. Da završimo ovo pošteno, kako treba", rekla je Katarina Krpež-Šlezak, kapiten Srbije i prvi strelac šampionata sa 45 golova.

Izabrane vesti

Najefikasniji igračica domaćina Evropskog prvenstva je Estel Mink Nze sa 19 pogodaka. Francuskinje krasi odlična odbrana. Na golu briljira Amandin Lejno, koja je sa 37 odsto uspešnih intervencija na drugom mestu. Samo je bolja Rumunka Julija Dumanska.

Srbija će igrati bez prvog golmana, teško povređene Katarine Tomašević, a na gol će pored Marije Čolić i Marina Pantić, koja brani boje francuskog Avra. Poslednja tri međusobna susreta Francuska je rešila u svoju korist, a naša reprezentacija bila je bolja na EP u Beogradu 2012. godine, kada je bilo 18:17. Domaćin je veliki favorit, a i bod im je dovoljan za polufinale.

Crnogorke su opet bile kobne za našu selekciju, kao i prošle godine na Svetskom prvenstvu kada su nas eliminisale u osmini finala. Sada će zdušno da budu uz Srpkinje. Izabranice švedskog stručnjaka Pera Johansena mogu u polufinale samo ako pobede Dansku i Srbija napravi iznenađenje i slavlada domaćina šampionata. Šveđanke imaju promil šanse, a potrebno je da pobede Rusiju, po mogućstvu sa što većom razlikom i da čekaju kikseve Crne Gore i Francuske.

U Grupi 2 - drama pred poslednje kolo. Jedino je Španija bez bodova otpisana, a ostalih pet reprezentacija - Rumunija, Holandija, Norveška, Mađarska i Nemačku su u igri. Ipak, u najboljoj poziciji su dve trenutno prvoplasirane reprezentacije, Rumunija i Holandija. Njima treba po bod u poslednjem kolu za selidbu u Pariz gde je na programu završnica šampionata.

Norveška je branilac krune šampiona Starog kontinenta. Posle očajnog starta, dva poraza u prvoj rundi od Nemica i Rumunki, Skandinavke su pregazile Mađarsku i Holandiju u drugoj fazi EP, ali i dalje ne drže ključ u svojim rukama. Kasno su upalile motore. Moraju da čekaju poraz Holandije. U najneverovatnijem scenariju može se dogoditi da pet selekcija imaju po šest bodova. Kako sada stvari stoje, tada bi najbolje stajala Norveška i verovatno Rumunija zbog bolje gol-razlike. Ipak, najrealnije je da u borbi za medalje vidimo Holanđanke i Rumunke.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 15:45 7451 EPW Denmark W - Montenegro W h 2 (+2.5) 1,85
Sre 18:00 7454 EPW Hungary W - Romania W ki 2 1,50
Sre 21:00 7456 EPW Netherlands W - Germany W ki 1 1,50
Ukupna kvota4,16

EP ZA RUKOMETAŠICE (FRANCUSKA) - DRUGA RUNDA, 3. KOLO

Sreda

GRUPA 1 (NANT)

15.45: (3,60) Danska (8,50) Crna Gora (1,40)
18.00: (1,75) Švedska (8,00) Rusija (2,45)
21.00: (7,75) Srbija (13,0) Francuska (1,12)

GRUPA 2 (NANSI)

15.45: (13,0) Španija (18,0) Norveška (1,05)
18.00: (3,15) Mađarska (8,50) Rumunija (1,50)
21.00: (1,45) Holandija (8,50) Nemačka (3,40)

* Kvote su podložne promenama 

Foto: Starsport


tagovi

EP za rukometašice 2018sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara