Srpkinje testiraju još jednog kandidata za zlato

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.19. | 18:00

I podmlađene evropske i svetske šampionke pokazale da nisu došle na izlet na Svetski kup u Japanu. Sledi duel sa strašnim Amerikankama koje su došle sa jakim sastavom, sa zvezdama Džordan Larson, Kimberli Hil, Mišel Barč-Hekli...

Otišle su odbojkašice Srbije na Svetski kup u Japan bez selektora Zorana Terzića (menja ga jedan od pomoćnika Aleksandar Vladisavljev) i pet najboljih igračica sa nedavno završenog Evropskog prvrnstva u Ankari – Tijane Bošković, Maje Ognjenović, Brankice Mihajlović, Stefane Veljković i Silvije Popović, ali i bez njih naša selekcija je pokazala da nije otišla turistički na takmičnje koje nema preveliki značaj.

Na startu Svetskog kupa naše odbojkašice su namučile Brazilke, koje su došle u najjačem sastavu u Hamamacu. Uspela je Srbija da uzme dva seta, odnosno bod, a u nedelju (07.00) sledi duel sa možda i prvim kandidatom za zlato u Japanu, Sjedinjenim Američkim Državama.

Izabrane vesti

Amerikanke su stigle sa jakim sastavom koje predvodi kapiten Džordan Larson, a tu su i Kimberli Hil, Mišel Barč-Hekli, Kelsi Robinson, Andrea Drus.. Četa Kirča Kiraljija na startu je imala lakši trening protiv Kenijki, a u igrri nisu ulazile Hil i Barč-Hekli.

SAD su pobedile ove godine Srbiju u Ligi nacija sa 3:1, ali ovo takmičenje nije bilo u prvom planu za našu selekciju. Amerikanke imaju ulogi favorita, ali bile su i Brazilke pa umalo podmlađena Srbije nije slavila na startu Svetskog kupa. Protiv južnoameričke selekcije najbolje su bile Ana Bjelica i Bianka Buša. Treba istaći da startni srednji bloker sa Evropskog prvenstva Mina Popović nije igrala na premijeri, odmorala je posle napornih mečeva u Ankari, ali bi mogla da se vrati na teren protiv SAD.

Ostale selekcije su ozbiljno shavtile ovo takmičenje, pa igraju u najjačim sastavima. Za Kineskinje je tu po mnogima najbolja odbojkašica današnjice Džu Ting, Ruskinje predvode Natalija Končarova i Irina Koroleva, dok je udarna igla Holanđanki korektorka Loneke Slutjes.

Drugog dana najzanimljiviji meč igra se u Jokohami gde domaćin Japan dočekuje Rusiju. Takmičenje se igra po ligaškom sistemu – 11 kola, svako sa svakim.

SVETSKI KUP (JAPAN) – 2. KOLO

Nedelja
04.00: Kenija – Holandija
05.30: Kamerun – Kina
07.00: (1,07) SAD – Srbija (6,80)
08.00: (2,90) Južna Koreja – Dominikanska Republika (1,35)
10.00: Brazil – Argentina
12.20: (1,90) Rusija - Japan (1,80)

Foto: FIVB


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara