"Toto Volf"
"Toto Volf"

Tržište vozača je slagalica, a Botasov novi ugovor ugovor sigurica

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.07.17. | 14:54

Prvi čovek Mercedes AMG Petronasa, Toto Volf poručuje da Vlalteri Botas ne mora da brine za novi ugovor

Toto Volf

Kalkulacija više nema ni za svestranog trgovca talentima Totoa Volfa. Pošto se Valteri Botas dokazao kao pouzdano sportsko oruđe, on će mu produžiti ugovor. Zbog toga, ali i zbog nesigurnih transfer opcija za Fernanda Alonsa i Sebastijana Fetela, prvi čovek Mercedes AMG Petronasa ne želi više da rizikuje. Uzgred, Finac se dobro slaže i sa Luisom Hamiltonom, pa zašto kvariti s mukom sagrađenu timsku idilu.
„Tržište vozača je zagonetka, a Valteri Botas dok čeka novi potpis pokazuje rezultate koji pokazuju da je on sposoban za trku ka tituli zajedno sa Hamiltonom i Fetelom. On to čini gotovo bez muke. Ja bih jednostavno želeo da sklopim dugoročnu slagalicu, ne za 2018, nego za mnogo duži vremenski period“, rekao je Toto Volf koji je Valterija Botasa povukao iz Vilijamsa nakon što je Niko Rozberg odlučio da ode u penziju.

Izabrane vesti

Timska idila Setimo se da je prvi čovek Mercedesa pre nego što je postao timski šef Fincu imao i menadžersku ulogu u životu vozača. Zato nam je jasno kuda je od početka vodila njihova priča... Shodno datom momentu, Volf se u nedostatku drugog kadrovskog rešenja na kraju prošle sezone odrekao menadžerisanja u Botasovoj karijeri. Naravno, sve zbog sukoba interesa, pa je sada je tu gde se nalazi.

Svojevremeno su najavljivane i mogućnosti transfera Sebastijana Fetela iz Ferararija i Fernanda Alonsa iz Meklarena. U vezi njih dvojice u glavi šefa Mercedesa su se rađale razne ideje. Pošto je Ferari u poslednje vreme sklon ofanzivnim ponudama prema svom vozaču, a priča se da se Fetelu nudi 120.000.000 evra, Toto Volf se ponovo okreće ka svom pogonu. Ovakav sled događaja je zapravo i neminovan zato što se Luis Hamilton i Sebastijan Fetel od sukoba u Bakuu činjenično i ne podnose baš previše. Toto Volf i Niki Lauda zbog toga ne žele da rizikuju timske odnose koji bi i u najavi trebali da budu skupo plaćeni.

(Foto: Action Images)


tagovi

FerariFernando AlonsoFormula 1Luis HamiltonMeklarenMercedes AMG PetronasNiko RozbergSebastijan FetelToto VolfValteri Botas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara