""
""

Uzeo si i to Arpade! Španci su prvaci Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.18. | 21:59

Furija u finalu u Zagrebu savladala Švedsku sa 29:23

Španija je prvi put u istoriji postala prvak Evrope u rukometu, a navijači Crvene furije slave Arpada Šterbika! U velikom finalu u Zagrebačkoj areni Španija je posle preokreta pobedila Švedsku sa 29:23 (12:14)

Izabrane vesti

Momak rođen u Senti, u drugom poluvremenu je, ne spustio rampu, već napravio zid pred svojim golom i fantastičnim odbranama odveo Španiju do uspeha. I tako je bogatoj riznici trofeja pored svetske titule sa Furijom, četiri pehara Lige šampiona i mnogim drugim medaljama, dodao evropsko zlato.

Večeras je Šterbik imao osam odbrana i svaka je bila u trenucima kada se lomilo. Najefikasniji kod Španaca bili su Feran Sole i David Balaguer sa po pet golova. Jedan manje dali su Raul Entrerios i Aleks Dušebajev. U švedskom taboru najbolji je bio Jesper Nilsen sa pet golova.

U prvih deset minuta drugog poluvremena Furija je napravila seriju od 7:1 i došla do pet golova prednosti (20:15). Tu je već moglo da se nasluti kako će se završiti ova utakmica. Drugačija igra u odbrani donela i dominaciju u napadu, niz brzih kontranapada pa se sve pretvorilo u egzibiciju u završnici.

Šveđani su bili bolji u prvom poluvremenu. Veoma dobro je branio Mikael Apelgren i uneo preko potrebnu sigurnost saigračima. Istovremeno, u napadu su Jesper Nilsen i Matijas Zakirson igrali sasvim dobro, pa je Švedske imala konstantno prednost od jednog do tri gola.

Ali, uprkos tome Španija se nije predavala, mada se videlo da stvari ne štimaju nešto u odbrani i da će selektor Đordi Ribera morati nešto ozbiljno da menja.

I promenio je, a očigledno je i imao šta da kaže svojim izabranicima koji su u u nastavku utakmice zaigrali kao da sutra ne postoji, a kada je pristup bio takav, onda ni uspeh nije mogao da izostane. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠvedskaŠpanijarukometEP rukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara