""
""

Zum - zum brdski izazov na Košutnjaku

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.07.17. | 11:47

Aleksandar Vidosavljević pokupio je znamenje i pobedio u brdskoj trci pod nazivom Nagrada Rakovice

Proteklog vikenda, vožena je brdska trka pod nazivom Nagrada Rakovice. Pobednik ovog takmičenja je Aleksandar Vidosavljević koji je u „jugu 1,4“ najbolje savladao bitku sa štopericom na stazi dugoj 3.710 metara.

Izabrane vesti

Pobednik je u dve vožnje zabeležio vreme od 4:54.569 minuta, odnosno po izlasku na stazu u zasebnim merenjima (2:27.658, 2:26.884). Vidosavljević je tako osvojio maksimalnih 50 bodova, 25 po trci koji se računaju u bodovanju za nacionalni šampionat u organizaciji Sportskog auto karting saveza Srbije (SAKSS).

Takmičar sedme klase, Dragan Balačković zauzeo je drugo mesto u generalnom plasmanu za volanom „honde sivik“ u zbirnom vremenu 4:54.569. Treći je Željko Milutinović sa „reno kliom“ i vremenom od 4:56.024.

Bitno je napomenuti da je startnovalo 39 vozača, a da je trku završilo ukupno njih 35. Beležimo i peh Alekse Radojkovića , pobednika subotnjeg dela takmičenja koji je morao da odustane zbog problema sa „ford fokusom“ koji jednostavno nije mogao da se pokrene. Čuveni brdski vuk u „folksvagen golfu“, Vitomir Cvetić posle dominantne vožnje u prvom izlasku na stazu koji je štopericu obradovao sa 2:21.993 minuta, morao je da odustane u drugoj trci.

Na kraju, a ako izuzmemo u automobilizmu sasvim normalne pehove i odustajanja ukupna ocena brda na Košutnjaku je povoljna. Vozilo se kao i uvek oštro, ali nisu uočeni organizacioni propusti, niti bilo kakva sportska nedoslednost u merenjima i predviđenoj satnici takmičenja. To je zaista dobro, jer sportski automobilizam u Srbiji iz nedelje u nedelje vraća na naše drumove, ali i budi duh već polako zaboravljenih vremena. Iz SAKSS-a zato poručuju da je angažovanje mladih u svim vidovima sportskog automobilizma put ka sticanju iskustva i sklanjanju mladih sa opasnih ulica. Kažu, tako se stvaraju novi Borkovići i Vesnići... Zaista, svi bi voleli da tako i bude.

(Foto: Izahorizonta)


tagovi

Aleksa RadojkovićSAKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara