"Ana Ivanović"
"Ana Ivanović"

Ana Ivanović nasmejana u penziju: Ima toliko toga da se slavi

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.12.16. | 19:06

“Dosegla sam visine o kojima nisam mogla ni da sanjam“, kaže jedna od najboljih teniserki u istoriji Srbije

Ana IvanovićKraj! Posle 13 godina u profesionalnim vodama Ana Ivanović je odlučila da okonča tenisku karijeru obeleženu osvajanjem Rolan Garosa 2008. godine i istovremenim usponom na prvo mesto WTA liste. 

Odluku je saopštila na Fejsbuk stranici, jer su, kako je navela, njeni fanovi zaslužili da tu vest prvo čuju lično od nje.
"Nema drugog načina da se kaže. Odlučila sam da se povučem iz profesionalnog tenisa. Bila je to teška odluka, ali toliko toga ima da se slavi. Počela sam da sanjam o tenisu kad mi je bilo pet pet godina dok sam gledala Moniku Seleš na TV-u. Moji dragi roditelji su me uvek podržavali. Bila sam prva na svetu, 2008. osvojila Rolan Garos. Dosegla sam visine o kojima nisam mogla da sanjam", počela je Ivanovićeva.

Izabrane vesti

Ana Ivanović je u karijeri osvojila petnaest WTA turnira, uključujući i jedan grend slem turnir, Rolan Garos 2008, pobedivši u finalu Dinaru Safinu. Već plasmanom u finale tog takmičenja postala je prva teniserka na VTA listi, na kojoj je provela 12 sedmica. Dospela je do još dva grend slem finala, na Rolan Garosu 2007. i na Otvorenom prvenstvu Australije 2008. Takođe, na Vimbldonu je igrala u polufinalu 2007, dok joj je najbolji rezultat na Otvorenom prvenstvu SAD četvrtfinale 2012. godine.

Osvojila je tri turnira prve kategorije: Berlin, Montreal i Indijan Vels. Godine 2010. i 2011. osvajila je poslednji turnir u sezoni, takozvani utešni masters WTA turnir šampiona na ostrvu Baliju. Sa saigračicama iz reprezentacije je došla do finala Fed kupa 2012. godine. Učestvovala je i na Letnjim olimpijskim igrama u Londonu. Takođe bila je i finalistkinja Hopman kupa 2013, a partner joj je bio Novak Đoković.
"Rekla bih da i nije toliko loše za devojčicu iz Srbije", nasmejala se Ana.

Međutim...
"Svaki profesionalni sport zahteva vrhunsku fizičku spremu, a opšte je poznato da su mene povrede značajno omela.Mogu da igram samo ako mogu to da radim po svojim visokim standardima, a to više ne mogu. I zato je vreme". 

Vreme za šta?
"Pa, tenis je uvek bio moja ljubav, ali sam zaista uzbuđena zbog onoga što sledi. Postaću ambasador sporta i zdravog života. Takođe ću istraživati prilike u biznisu, modi između ostalog. Imaću i više vremena za moje filantropske aktivnosti, uključujući i moj rad za Unicef. A šta još? Ko zna. Sve što mogu da kažem je da sam živela svoje snove i nadam se da ću pomoći i drugima da to rade. Tako da ne budite tužni, budite optimisti sa mnom. Moja ljubav i najveća zahvalnost za sve vas koji ste mi pomogli da živim najlepša vremena. Do sada". 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

WTAAna Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara