"Aleksandra Krunić "
"Aleksandra Krunić "

Cilj u 2018. - Top 30

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.17. | 11:48

Aleksandra Krunić u Novu godinu ulazi sa krunom prve teniserke Srbije, ali i sa velikim ambicijama

Aleksandra Krunić Prvi ženski reket Srbije, Aleksandra Krunić dugo se "borila sa vetrenjačama", pre svega protiv samokritike koja ju je konstantno kočila i vukla nazad, ne ostavljajući prostora za veliki iskorak za koji ima sve predispozicije, od talenta, umeća, znanja, do hrabrosti. Okidač koji će dovesti do kontinuiteta bio je jedina karika u lancu koja je nedostajala za velika dela i do najboljeg ranga koji trenutno beleži (53. mesto na svetu u singlu) -  WTA prvenac u singlu koji je osvojila na ostrvu Brač juna 2017. Sa tim elanom, ali i pozitinim stavom Krunićeva želi da uđe u novu sezonu koja samo što nije počela.

„Pripreme za sezonu 2018. razlikuju se po tome što smo u odnosu na prethodne godine bile samo ja i moj teniski trener. Određivale smo same kondicinoni trening, po šemi od prethodne godine, ali sve je ispalo dobro i spremna sam fizički. Zadovoljna sam pripremama koje sam kombinovala i sa igranjem francuske lige, imala sam četiri meča, čisto da se malo oprobam tokom priprema u mečevima, što mi je prijalo“ kazala je simpatična Moskovljanka za sajt Teniskog saveza Srbije.

Izabrane vesti

Nova 2018. mogla bi da predstavlja korak napred Aleksandre Krunićna svetskoj sceni.
„Želje su uvek iste, ali volela bi i mislim da je realno da uđem u top 30 ove godine, jer sam već nadomak 50. Nemam šta da branim do šljake i mislim da je to lepa prilika za mene da odigram što bolje, naravno ako stanem zdrava i ako budem pametna sa turnirima. Top 30 mi je cilj, volela bi da uđem u top 50 posle Australije, da pređem tu barijeru. To su neki ciljevi i ambicije, videćemo, mislim da je realno, ali naravno treba da se poklopi dosta stvari da bi se to desilo“.

Aleksandra Krunić sezonu počinje u Brizbejnu gde je ušla u glavni žreb, tako da ne mora da prolazi kroz kvalifikacije. Posle Brizbejna sledi turnir u Sidneju, pa prvi grend slem, Australijan open.

(foto: Starsport, Shutterstock)


tagovi

Aleksandra KrunićFed kupSrbijaWTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara