""
""

Conga hteo da bije - Kirjos ga izudarao! Rafa melje nekad, sigurni Čilić i Dimitrov (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.01.18. | 13:15

Nekoliko zanimljivih parova osmine finala Australijan opena

Eksplozija oduševljenja na Rod Lejver areni. Domaća publika u ekstazi. Kako i ne bi: Nik Kirjos je u osmini finala Australijan opena. Tek drugi put u karijeri. Iako važi za lošeg momka svetskog tenisa, ovoga puta bio je posvećen isključivo igri i taj recept mu se višestruko isplatio pošto je uzeo meru finalisti od pre deset godina, Žou Vilfresu Congi - 3:1.

Bio je to jedan od najuzbudljivijih mečeva prvog gren slema sezone. Čak četiri seta rešena su taj-brejkom. Činilo se da će se ići na maksimanih pet, jer je Francuz vodio 5:2 u taj brejku četvrte deonice, a onda kao da se ugasio, Kirjos je dobio narednih pet poena i sad može da se nada uspehu iz 2015. kad je stigao do četvrtfinala.

Izabrane vesti

Ruku na srce, biće mu vraški teško, imajući u vidu kako igra Grigor Dimitrov. Bugarin je jutros pokazao talentovanom Rusu Andreju Rubljevu da još mora da uči, pa ga je skoro rutinski poslao kući.

Inače, najzanimljiviji susret dana, između Kirjosa i Conge, obeležio je nesvakiašnji gest Francuza. Na početku četvrtog seta, iznerviran dobacivanjem iz publike, protestvovao je kod glavnog sudije, zbog povika iz publike.
Dovedite ga ovde i imam da ga razbijem. Rekao mi je nešto, a ja ću da radim ono što želim“, izgubio je živce Conga prstom pokazuijući ka delu tribina gde je sedeo navijač koji mu je sve vreme dobacivao.

A Rafael Nadal igra kao nekad. Prošle sezone stigao je do finala, ove je rešen da se popne na tron. Španac je preslišao Bosanca Damira Džumhura maksilanim rezultatom, prepustivši mu samo pet gemova. Od početka turnira nije izgubio set, a u poslednja četiri grend slema - otkako ga je Rodžer Federer porazio na istom mestu u finalu lane - prepustio je rivalima tek šest setova u 19 mečeva.

Nadalu sve polazi od ruke, mada tek da podsetimo da mu i rivali nisu Bog zna koliko teški. U poslednjih 15 mečeva na velikim turnirima nije naspram sebe imao tenisera rangiranog u 25 najboljih na svetu. Isto će biti i u nedelju jutro, kad se u okviru osmine finala bude sastao sa Argentincem Dijegom Švarcmanom (26) koji je izbacio Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova u četiri seta.

Kajl Edmund se pošteno namučio da izbaci Nikoloza Bašilašvilija i tako zakazao duel sa Andreasom Sepijem koji je, takođe u pet setova, eliminisao Iva Karlovića. Drugi Hrvat, Marin Čilić, bio je siguran protiv Amerikanca Rajana Harisona i u nedelju će igrati protiv Karenja Buste.

AUSTRALIJAN OPEN, MUŠKI SINGL, TREĆE KOLO

Edmund - Bašilašvili 3:2 (7:6, 3:6, 4:6, 6:0, 7:5)
Karenjo Busta - Miler 3:1 (7:6, 4:6, 7:5, 7:5)
Dimitrov - Rubljev 3:1 (6:3, 6:4, 6:4, 6:4)
Sepi - Karlović 3:2 (6:3, 7:6, 6:7, 6:7, 9:7)
Švarcman - Dolgopolov 3:1 (6:7, 6:2, 6:3, 6:3)
Kirojs - Conga 3:1 (7:6, 4:6, 7:6, 6:7, 7:5)
Nadal - Džumhur 3:0 (6:1, 6:3, 6:1)
Harison - Čilić 0:3 (6:7, 3:6, 6:7)

PAROVI OSMINE FINALA, GORNJI DEO KOSTURA

Nadal  - Švarcman
Karenjo Busta - Čilić
Dimitrov - Kirjos
Edmund - Sepi

(FOTO: Action images)


tagovi

Žo Vilfred CongaRafael NadalNik KirjosGrigor DimitrovAustralijan openatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara