Dok čekamo Novaka...

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.01.19. | 13:10

Da li je Cicipas spreman da pruži ozbiljniji otpor Federeru?

U noći između subote i nedelje nećemo gledati Novaka Đokovića, jedinog preživelog Srbina u muškoj konkurenciji na Australijan openu, ali pred nama je nekoliko potencijalno uzbudljivih okršaja u osmini finala.

Najviše pažnje privući će meč prekaljenih asova Tomaša Berdiha i Rafaela Nadala. Češki gorostas, koji je propustio dobar deo prošle sezone, da bi se potom vratio i izgubio u finalu Dohe, stigao je do susreta sa Rafom pobedama nad Kajlom Edmundom, Robinom Haseom i Dijegom Švarcmanom. Poslednji rival uspeo je da mu oduzme set, ali to je bilo sve što je mogao. Sa druge strane, Španac je preslišao svu trojicu sa kojima se susreo - Džejmsa Dakvorta, Metjua Ebdena i Aleksa De Minaura, te nešto odmornije čeka Berdiha sa protiv kog je odmerio snage čak 23 puta, od čega je slavio u 19 navrata.

Izabrane vesti

Rafi pripada uloga favorita, mada sumnjamo da će i Berdiha uspeti da počisti. Naprotiv, Čeh jeste kadar da mu uzme set, pa treba razmisliti u tom pravcu prilikom sastavljanja tiketa.

Pobednik ovog meča ići će na boljeg iz duela Tijafo - Dimitrov, koji će se prvi naći na terenu u osmini finala.

Jednako zanimljivo trebalo bi da bude i na meču Rodžera Federera i Stefanosa Cicipasa, jednog od najboljih predstavnika nadolazeće generacije. Rodžer će ove godine napuniti 38 godina, a Stefanos tek 21. Pobednik se ne dovodi u pitanje, već - da li je Cicipas spreman da pruži ozbiljniji otpor?

Federerov protvnik u četvrtfinalu biće Marin Čilić, koji se dosta muči na AO (spasao dve meč lopte protiv Verdaska), ili Roberto Bautista Agut, koji takođe ne briljira u Melburnu. Dakle, Fedeksu je prokrčen put do polufinala i dvoboja sa Rafom...

(((ATP ŽREB)))

Foto: Reuters


tagovi

Australijan opensportsko klađenjeAustralijan open 2019.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara