Dušan Silni!

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.05.18. | 18:02

Prva pobeda za Lajovića protiv igrača iz TOP 10 u karijeri i plasman u četvrtfinale madridskog mastersa

Bravo, majstore! Kad već Novaku ne ide i nikako da nas obraduje, tu je Dušan Lajović da nas podseti kako izgleda radovati se teniskim uspesima. U osmini finala madridskog mastersa Lajović je skalpirao još jednog favorita, Huan Martina Del Potra - 3:6, 6:4, 7:6.

Ovo je prva pobeda za Dušana Lajovića protiv nekog tenisera iz TOP 10 i svakko najveći uspeh u karijeri, pošto je Argentinac šesti na svetu. Ono što trojumf srpskog asa čini još većim jeste činjenica da je u taj brejk trećeg seta ušao napravivši seriju grešaka i dozvolivši Del Potru da pobede sa 4:0, ali onda je usledio čudesan povratak, izjednačenje, preokret i konačno pobeda. Simpatičnom dugajliji iz Buenos Ajresa glave je došla druga meč lopta. 

Izabrane vesti

Meč je trajao dva sata i 19 minuta, a Srbin je bivao sve bolji kako je vreme prolazilo. U prvom setu izjednačena borba do 3:3. Tada je Delpo napravio dva brejka i zasluženo stigao do prednosti. U nastavku Lajović je hrabro napao bekhend Argentinca koji je počeo mnogo više da greši. I opet brejk kod rezultat 3:3, samo sada ga pravi naš igrač. Ispostavilo se da je taj detalj bio presudan u drugom setu. 

Razmene brejkova obeležile su start odlučujućeg dela igre. I jedan i drugi teniser smanjili su dozu rizika posle toga, pa se igralo gem za gem. Sve do taj-brejka. A onda kako smo već opisali - spektakularan veleobrt od 0:4 do 7:5.  

Dušan Lajović do danas nije izgubio nijedan set. I to je dokaz u kakvoj formi igra srpski reprezentativac. Nadamo se da će tako i nastaviti. U borbi za polufinale čeka ga Južnoafrikanac Kevin Anderson

Foto: Action Images


tagovi

Dušan LajovićHuan Martin Del Potro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara