"Kurijer i Đoković"
"Kurijer i Đoković"

Džim Kurijer: Srbi će dati sve od sebe, igraju za svoju zemlju pred svojom publikom

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.18. | 15:50

Selektor Dejvis kup reprezentacije SAD upozorava pred duel sa našim timom u Nišu od 2. do 4. februara

Kurijer i ĐokovićU petak počinje nova, 107. sezona jednog od najprestižnijih i najcenjenijih sportskih takmičenja na svetu, Dejvis kupa.

Naš nacionalni tim uspeo je da zadrži mesto u Svetskoj grupi, ali se čini da tu neće ostati pre svega zbog povrede trojice najboljih - Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića. Zbog toga je naš selektor Nenad Zimonjić morao da se za meč prvog kola protiv SAD, koji se od petka do nedelje igra u Nišu, osloni na mlađe snage - Dušana Lajovića, Lasla Đerea, Nikolu Milojewvića, Peđu Krstina i Miljana Zekića. Naravno, gosti predvođeni Džonom Iznerom i Semom Kverijem su apsolutni favoriti. Ali, njihov selektor, legendarni Džim Kurijer, ne dozvoljava "spuštanje garda". 

Izabrane vesti

"Sigurno da ne gledamo mnogo niti računamo na ranking jer iznenađenja u Dejvis kupu doalze iz nebuha. Igrači budu insprisani, ili se pak neki od njih uplaši, unervozi zbog pritiska rezultata i atmosfere na tribinama. Te tako ne mogu da dorastu trenutku. Moramo biti spremni da od početka krenemo iz sve snage. Takođe, treba znati i to da se do samog dana meča neće se znati ko će biit sa druge strane mreže. Srbi će dati sve od sebe, jer igraju za svoju zelju pred svojom publikom, i na to moramo da računamo", izjavio je bivši prvi reket sveta i višestruki grend slem šampion.

Pobednik ovog duela ide na bolje iz susreta između Mađarske i Belgije.

PAROVI 1. KOLA SVETSKE GRUPE (2-4. FEBRUAR)

Francuska – Holandija
Albertvil, tvrda podloga

Japan – Italija
Morioka, tvrda podloga

Španija – V. Britanija
Marbelja, šljaka

Australija – Nemačka
Brizbejn, tvrda podloga

Kazahstan – Švajcarska
Astana, tvrda podloga

Kanada – Hrvatska
Osijek, tvrda podloga

Srbija – SAD
Niš, šljaka

Mađarska – Belgija
Lijež, tvrda podloga

(foto: Action Images)


tagovi

Dejvis kupSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara