Jelena Janković
Jelena Janković

Glasine kruže: Jelena Janković od 1. maja u penziji

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.04.18. | 13:01

Videćemo da li su tačne

Poslednji meč je odigrala još prošlog avgusta. Izgubila je na startu Ju-Es Opena. U prethodnih 15 mečeva samo tri pobede. I sada čini se kraj. Prema izveštajima specijalizovanih teniskih sajtova na WTA turu su se pronele glasine da bi Jelena Janković 1. maja mogla da objavi kraj karijere.

Zašto baš u Rimu? Zato što je tamo osvajala titule 2007. i 2008. godine, dok je bila na vrhuncu karijere oličenom u prvom mestu na WTA rang-listi u jednom trenutku. Ali odavno već nije u vrhu svetskog tenisa. Povrede su učinile svoje. Prošlog oktobra je operisala leđa. Stižu i godine. Popularna Džej Džej je 28. februara proslavila 33. rođendan.

Izabrane vesti

Konferencija je zakazana. U saopštenju se navodi samo da je važna. Još ranije je Jankovićeva rekla da će se vratiti samo ako bude sasvim spremna.

Izgleda da će ostati samo uspomena. Na zlatnu eru srpskog tenisa. Na to prvo mesto na WTA listi, na finale u Njujorku 2008. godine. Na još 15 WTA titula, beskrajno mnogo dramatičnih mečeva u kojima je navijače kidala živce, ali nikada nije odustajala. Na još više simpatičnih zgoda i nezgoda poput onog udvaranja Džejmija Marija posle titule u mešovitom dublu na Vimbldonu 2007.

Poslednja titula osvojena je 2015. u Guangdžou, pre toga Nančang, Bogota, Indijan Vels 2010, Marbelja i Sinsinati 2009, u najuspešnijoj 2009. Rim, Peking, Štutgart i Moskva, to finale Ju-Es Opena, još dva grend slem polufinala. Godinu ranije Ouklend, Čarlston, Rim, Birmingem. A premijerna titula 2004. u Budimpešti. Od tada je prošlo 14 godina, čak 18 otkako je Jankovićeva u profesionalnim vodama.

Možda je i vreme...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Jelena Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara